Следва

Един SALES шопинг ден в The Mall: Всичко, което си купихме в подробности

Колекциите Pre-fall 2015: Marni

"Една италианка в Париж", така бихме нарекли колекцията pre-fall на Консуело Кастилиони за...

All fashion преди 9 години

"Една италианка в Париж", така бихме нарекли колекцията pre-fall на Консуело Кастилиони за Marni, ако трябваше ние да я озаглавим.

Иначе вдъхновението за тази женствена, предизвикателна, елегантна, носталгична, футуристично и много секси колекция, Консуело черпи от работите на художника Ник Кейв, и конкретно серията му "Пеещи костюми".

Нещата на Marni все още не издават звуци, но изглеждат жестоко. Сложносъчинените, странни Soundsuits на Ник Кейв приличат повече на скулптури, обекти на изкуството, а не на дрехи, или поне не в общоприетото значение на думата. Макар че в началото американският художник е искал да направи своята серия по-приспособена за живота и дори е възнамерявал да я представи на подиума на една от Седмиците на модата, впоследствие се отказва от това си намерение. "Пеещите костюми", тежащи около10 килограма, не са по силите даже на средновековни рицари, какво остава за съвременния изнежен потребител.

Затова пък вдъхновената от тази серия колекция на Marni е супер пригодна за живота, и много интересна, макар че не се различава особено от нещата, показани в идентичната цветна и екстравагантна палитра на други италиански марки. Силното влияние на Кейв се усеща най-вече в ансамблите с дълги жилетки от кожа с косъм, в шубите и дори в полите с цветни плисета от кожа, каквито при художника съзираме почти буквално идентични.
 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 7 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.