Колекциите Pre-fall 2015: Marni

"Една италианка в Париж", така бихме нарекли колекцията pre-fall на Консуело Кастилиони за...

"Една италианка в Париж", така бихме нарекли колекцията pre-fall на Консуело Кастилиони за Marni, ако трябваше ние да я озаглавим.

Иначе вдъхновението за тази женствена, предизвикателна, елегантна, носталгична, футуристично и много секси колекция, Консуело черпи от работите на художника Ник Кейв, и конкретно серията му "Пеещи костюми".

Нещата на Marni все още не издават звуци, но изглеждат жестоко. Сложносъчинените, странни Soundsuits на Ник Кейв приличат повече на скулптури, обекти на изкуството, а не на дрехи, или поне не в общоприетото значение на думата. Макар че в началото американският художник е искал да направи своята серия по-приспособена за живота и дори е възнамерявал да я представи на подиума на една от Седмиците на модата, впоследствие се отказва от това си намерение. "Пеещите костюми", тежащи около10 килограма, не са по силите даже на средновековни рицари, какво остава за съвременния изнежен потребител.

Затова пък вдъхновената от тази серия колекция на Marni е супер пригодна за живота, и много интересна, макар че не се различава особено от нещата, показани в идентичната цветна и екстравагантна палитра на други италиански марки. Силното влияние на Кейв се усеща най-вече в ансамблите с дълги жилетки от кожа с косъм, в шубите и дори в полите с цветни плисета от кожа, каквито при художника съзираме почти буквално идентични.
 

Коментари: 0

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.

Още от ViewSofia