Следва

Хулио Иглесиас идва отново у нас

Bulgarian Photography Now ви кани на изложбата на Мартин Атанасов

Bulgarian Photography Now ви кани на изложбата на Мартин Атанасов "No Mythology Left"...

Events преди 8 години

Bulgarian Photography Now – онлайн платформа за съвременна българска фотография, представя проекта „No Mythology Left“ на българския фотограф Мартин Атанасов.

„No Mythology Left” е метафора и въпрос, макар да липсва въпросителна. Проектът няма за цел да отрече съществуването на митовете или тяхното значение. С помоща на текст, рисунки и фотоколажи авторът пресъздава различни разкази. Така фрагмент по фрагмент се образуват нови митове, които дават възможности за интерпретации.

Мартин Атанасов е роден в София през 1991 г. Учи Печатна графика в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София. През 2014 г. завършва Филмовата академия в Прага (FAMU), специалност Фотография. Работи в областта на фотографията, рисунката и фотокнигата. Първият му проект, който излиза под формата на печатно издание, е „Pray For Rain”, издаден в сътрудничество с AkinaBooks, Лондон през 2014 г. Много от нещата на автора могат да бъдат видяни и на личния му блог.
Цялата изложба може да бъде видяна тук >>>


Bulgarian Photography Now е платформа за съвременната българска фотография, създадена от фотографите Никола Михов и Ивайло Стоянов. Сайтът представя проекти на български фотографи, както и серии на чуждестранни автори, работили в България.

Bulgarian Photography Now е партньор на Софийска Градска Художествена Галерия при интегрирането на фотографията в музейната колекция и изложбената политика на галерията.

www.bulgarianphotographynow.com
 

Етикети

Прочети и това

More Events

Задължителна изложба в Париж: Музеят Монмартър и жените сюрреалисти

Events преди 2 месеца

Музеят на Монмартър приветства жените авангардистки, оставили своя отпечатък върху сюрреалистичното движение от началото на 20 век, на които историята (често) забравя да отдаде почит. Изложбата ще продължи до 10 септември 2023 г.