Следва

Хулио Иглесиас идва отново у нас

Bulgarian Photography Now ви кани на изложбата на Мартин Атанасов

Bulgarian Photography Now ви кани на изложбата на Мартин Атанасов "No Mythology Left"...

Events преди 9 години

Bulgarian Photography Now – онлайн платформа за съвременна българска фотография, представя проекта „No Mythology Left“ на българския фотограф Мартин Атанасов.

„No Mythology Left” е метафора и въпрос, макар да липсва въпросителна. Проектът няма за цел да отрече съществуването на митовете или тяхното значение. С помоща на текст, рисунки и фотоколажи авторът пресъздава различни разкази. Така фрагмент по фрагмент се образуват нови митове, които дават възможности за интерпретации.

Мартин Атанасов е роден в София през 1991 г. Учи Печатна графика в Националното училище за изящни изкуства „Илия Петров” в София. През 2014 г. завършва Филмовата академия в Прага (FAMU), специалност Фотография. Работи в областта на фотографията, рисунката и фотокнигата. Първият му проект, който излиза под формата на печатно издание, е „Pray For Rain”, издаден в сътрудничество с AkinaBooks, Лондон през 2014 г. Много от нещата на автора могат да бъдат видяни и на личния му блог.




Цялата изложба може да бъде видяна тук >>>


Bulgarian Photography Now е платформа за съвременната българска фотография, създадена от фотографите Никола Михов и Ивайло Стоянов. Сайтът представя проекти на български фотографи, както и серии на чуждестранни автори, работили в България.

Bulgarian Photography Now е партньор на Софийска Градска Художествена Галерия при интегрирането на фотографията в музейната колекция и изложбената политика на галерията.

www.bulgarianphotographynow.com
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?