Следва

МОМЕНТИ ОТ ДЕНЯ: Миглена този четвъртък

Гръцка паста със скариди

Гръцка паста със скариди

Food преди 9 години

Гръцката кухня е перфектният пример за традиционна и здравословна средиземноморска кухня. Тя се базира на разнообразие от цветни и ароматни продукти, които са с високо съдържание на хранителни вещества и с ниско съдържание на мазнини. В тази рецепта традиционната паста е заменена със спаначена, за добавяне на здравословна доза фибри, но, разбира се, изборът е твой. Рецептата е подходяща за лек обяд през уикенда, който няма да имаш търпение да направиш отново... 

За две порции ще ти трябват:

1 супена лъжица зехтин екстра върджин
4 домата, нарязани на ситно
10 маслини Каламата, нарязани
2 скилидки чесън
1½ супена лъжица лимонови кори
1 супена лъжица пресен лимонов сок
щипка черен пипер
щипка едро смлян червен пипер
½ чаена лъжичка сол
200 грама кралски скариди, изчистени
2 супени лъжици нарязан пресен магданоз
30 грама натрошеното бяло сирене
100 грама спагети

Как да си я приготвиш:

Свари спагетите в тенджера.
В голям тиган загрей зехтина на средно-висока температура. Добави доматите и чесъна, остави на котлона, докато доматите станат меки, за около 3 до 4 минути. После сложи маслините, лимоновата кора, лимоновия сок, черения и червения пипер и солта, разбъркай добре. Прибави скаридите, сложи капак и остави на котлона за 2 минути. После обърни скаридите, сложи капака и остави за още 2 минути.

Прибави магданоза, изключи котлона и остави капака отгоре. Остави за минута и сервирай, като сложиш скаридите върху пастата и поръсиш с натрошено сирене и резен лимон.
 

More from View Sofia

More Food