Следва

Шоколадов фъч

Editors' choice - Топли страници

В тоя студ, освен чай с много мед, мъж с топли и широки гърди и добро четиво, нищо друго не трябва на човек. Хм, всичко друго е ясно...

All About Life преди 15 години

В тоя студ, освен чай с много мед, мъж с топли и широки гърди и добро четиво, нищо друго не трябва на човек. Хм, всичко друго е ясно, но каква книга да си избереш - това е въпросът!

Ето защо нашият редакторски избор днес падна на "Най-яката книга за студено, зимно и намръщено време" със следните свойства - да заменя с лекота всички риалита шоута и танци, като същевременно подсилва момента на интимност със самия теб; да сгрява или поне усмихва, и учи на ум и разум поне в 89% от случаите.

Ето как ни се случва на нас при минус 5:
 


Елена
Аз умирам за автобиографии, особено през зимата, сигурно търся между редовете варианти за личностно справяне с неблагоприятни условия. В момента съм "захапала" страстно "Моят последен дъх" на Луис Бунюел /1985г, Народна култура/. Вътре интимно и лежерно се сдобряваш и скарваш с Арагон, Лорка и Дали, преживяваш революции, снимаш сюрреалистично кино, работиш в Париж, Мексико, Ню Йорк и Мадрид, въздигаш в култ интимните барове с декадентска атмосфера и пиеш коктейли като истински ценител: "любителите на джин с тоник си падат по флирта. Мартинито около обед носи неизмерима наслада, а уискито потиска мечтите и те прави тъжен". Наздраве, много е добър!
 



Антония
Във възможно най-подходящото време, точно преди да падне първият сняг, се сдобивам с две прекрасни книги с много заряд и скрит замисъл. А когато ти подарят книга, трябва да я прочетеш – със сигурност не е случайно. След възникналата драма коя да уважа първо, изборът е следния:
Първо - „Лудориите на лошото момиче” на Марио Варгас Льоса е много емблематично заглавие. Страст и разминаване, случайност и съдба, болка и удоволствие… Това е книга за мечтите и за това как се обича. И за да не се депресирам тотално, в момента чета нея. Защото "Майките" на Теодора Димова е написана "не за четене, а за изстрадване." И с нетърпение очаквам да дойде и нейният ред.
 


Ивана
Когато е зима и когато сърцето ти е пълно, неделята се превръща в любим ден. Имаш време да се събудиш късно, дълго да пиеш ароматно кафе, да споделиш шумен обяд. И да се отдадеш на заслужена следобедна почивка. Меко одеало, чай с аромат на ябълки и канела, и книга. В моя случай, докато чакам любимото момче, чета „Като гореща вода за шоколад”, страстна мексиканска история на Лаура Ескивел. Любов, очакване, надежда, трепет…и рецепта за фантастичен горещ шоколад. Тайната е винаги да приготвяш повече, отколкото е необходимо.
 


Васил
Последното, което чета, е книгата "Историкът" на Елизабет Костова. Подходяща книга за студеното време. Следващото, което ще започна е "Правилата на мистър Джоунс за модерния мъж". Вървят с дебело родопско одеяло, чаша или две червено вино и пламтяща камина.
 


Гергана
Консумацията при минус пет е ясна – кафе, бисквити и много свободно време. Чак тогава започваш с добрата книга. Предпочитанията ми за дълъг ден в леглото са за нещо недовършено. От всички 4 книги, които съм започнала да чета от няколко месеца насам посягам към тази, която ми хрумне в момента. Нямам специални предпочитания за студ, но май ще е "Рицарят, Дяволът, Смъртта." на Елена Алексиева.
 


Делчо
Предпочитам интернет - лежа и гледам последните сесии на модните корифеи. Защото не с всяка книга ми се получава добре.

More from View Sofia

More All About Life