Следва

Tri O Five & Preyah -С радиосингъл и видеоклип

"Думи по вените" - поезия, рисунка и инсталация

На 12 февруари, от 18:30 ч., в Галерия "Артур" ще се открие изложбата "Думи по вените" - поезия, рисунка и инсталация - на Станислава Пирчева - Ава и Деница Петрова...

Events преди 9 години

На 12 февруари, от 18:30 ч., в Галерия "Артур" ще се открие изложбата "Думи по вените" - поезия, рисунка и инсталация - на Станислава Пирчева - Ава и Деница Петрова.

„Думи по вените” е названието на една изложба-експеримент за съчетаване на вербална и визуална изразност.

Стиховете на Станислава Пирчева – Ава намират своето продължение и път към зрителя в артистично оформените пана на Деница Петрова. Те са споделени страници от книга за белезите от общуването, за споделянето и вглъбяването, за вътрешното отекване на външния свят, за болката и възкръсването, за препятствията и надеждата.
Визуален акцент в тази експозиция е инсталацията на Деница Петрова – пластичен израз на обагрените в червено начало и край и на продължението във въздух и светлина.

Животът се стича по вените и следва ритъма на сърцето. Думите ускоряват или забавят пулсациите му и ги осмислят.

Изложбата ще продължи до 20 февруари.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?