Следва

Диляна Попова: Асен ще избере къде да хвърлим пъпа на бебето

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

Тираджиите в Австралийския аутбек управляват някои от най-големите и трудноманеврени превозни средства в света по някои от най-трудните и самотни пътища...

Events преди 9 години

Ски-алпийски дисциплини, Световно първенство: Супер-Г (мъже), пряко

Eurosport, 04 февруари, 19:45 часа 

Тираджии в пустошта

Discovery Channel, 05 февруари, 13:00 часа 

Тираджиите в Австралийския аутбек управляват някои от най-големите и трудноманеврени превозни средства в света по някои от най-трудните и самотни пътища.

Изборът на Джейми

24Kitchen, 05 февруари, 17:20 часа 

Джейми Оливър лично проследява дипломирането на повече от 50 младежи в неравностойно положение в лондонския ресторант „15“, основан от него. Момчетата и момичетата вече успяха да преобърнат живота си, но сега Джейми иска да види кой от тях може да стигне до върха.

Ето защо той качва залога и предизвиква младите готвачи да се състезават за възможността да отворят и управляват свой собствен ресторант – „Гостилница Петела“ в Есекс.

Ще успее ли Джейми да скъса емоционалните връзки, когато нещата загрубеят?

Космоса на показ

Discovery Channel, 06 февруари, 21:00 часа 

Новата поредица на Discovery Channel, „Космосът на показ” разкрива създаването, структурата и тайните на космоса с помощта на CGI технологии.

Предаването пресъздава формирането на планетите, луните, звездите, черните дупки и галактиките пласт по пласт, за да разреши мистериите около възникването и съдбата на Вселената.

"Стоманени магнолии (2012)", романтична драма, САЩ, 2012

HBO, 07 февруари, 16:20 часа 

Това е новата версия на едноименната пиеса и филм от 1989 г., който проследява живота и приятелствата на шест жени в измисленото малко градче Чинкуапин, Луизиана. Те се подкрепят във върховете и спадовете в живота си, трагедиите и разделите си. Събират се в магазина за козметика на Труви, за да обсъждат мистериите на живота и смъртта, съпрузите и децата, косите и маникюра си – всички важни теми, които обединяват жените.

Теория на глупостта

National Geographic, 07 февруари, 12:40 часа 

"Теория на глупостта" се завръща с премиера по National Geographic Channel, за да разкрие физиката, биологията и химията зад смелите подвизи на някои заблудени авантюристи.

Водещият Ричард Хамънд отделя фактите от измислицата и показва на зрителите вайръл видеа, в които с помощта на специално създадени компютърни анимации и супер забавено движение им разяснява всичко от гравитационната потенциална енергия до оптималната траектория. Виж какво и защо се случва, когато падне екстремен байкър, или някой, който иска да се хвърли в тълпата, подцени гравитацията, или пък някой тарикат се опита да кара водни ски без ски. Да – той просто пада във водата, но това всъщност се равнява на удар в лицето с 5-килограмова торба брашно с 40 км/ч.

Експерти в изваждането на потънали плавателни съдове

Viasat Explore, 08 февруари, 18:05 часа 

Експерти в изваждането на потънали плавателни съдове е поредица за четири различни плавателни съда, четири трагични потъвания и опасни операции по изваждането на повърхността на потънали съдове.

Времето, което промени света

Viasat History, 08 февруари, 18:55 часа 

Жестоките засушавания, проливните дъждове, крайните студове и непредвидимите ветрове са сред най-мощните природни сили. Те създават и драматични обрати в историята. Свидетелствата на историческите битки или изчезнали цивилизации показват как подценяването или неправилното предсказване на времето често е довеждало до катастрофални последици. Всеки епизод от сериала разглежда загадката зад значително историческо събитие. Щеше ли да загуби Хитлер, ако времето беше различно? Как "Титаник" се натъква на айсберг? До каква степен лошото време е причината за поражението на Наполеон при Ватерло? Научете отговорите на тези въпроси в тези забележителни серии.

Вкъщи има носорог!

Animal Planet, 09 февруари, 20:10 часа 

Собствениците на сафари парк, Джуди и Джон Травърс, са посветили живота си на опазването на черните носорози в западната част на Зимбабве. Филмът изследва необикновената връзка на семейство Травърс и осиновеното бебе носорог -Тейтенда , което семейството приютява през 2007 г. след инцидент с бракониери. Този трагичен обрат на събитията оставя сами бебето носорог, малко глиганче и една хиена. Така Джуди поема тежката задачата да ги отгледа в собствения си дом.

Спасяването на океана

Viasat Nature, 10 февруари, 14:35 часа

В наше време новините често са мрачни: прекомерен риболов, замърсяване, проблеми с кораловите рифове, както и много по-печални истории, свързани с благополучието на нашите океани, които обхващат две трети от земното кълбо. Но голяма група от незнайни герои – учени, природозащитници и местни общности – неуморно се трудят за откриването, отстояването и прилагането на възможни решения. Карл Сафина – известният природозащитник и писател – пътува по целия свят, за да разкрие историите на тези герои на природата, които се стремят да направят морето едно по-добро място.

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?