Следва

Paris Fashion Week: Men есен-зима 2015 - ден 2 и 3

Paris Fashion Week: Men есен-зима 2015 - ден 4 и 5

Просто искам да дам на мъжете, това което наистина харесват - спортно и красиво мъжко облекло." - заяви креативният директор и ко-създател на Acne Studuos, Йони Йохансон.

All fashion преди 9 години

Acne Studios



























"Просто искам да дам на мъжете, това което наистина харесват - спортно и красиво мъжко облекло." - заяви креативният директор и ко-създател на Acne Studuos, Йони Йохансон.

Вдъхновявайки се от английската култура, дизайнерът създаде визии, събиращи едновременно черти на
типичния хулиган и джентълмена. Част от най-запомнящите се визии включват: от костюм от туид с футболна тениска; ловно яке със спортен клин; и красиво скроен кариран панталон, съчетан с анорак.

Йохансон е избрал за колекцията си предимно английски и шотландски платове, като преобладаващ е мотивът с каретата. Не оставайки далеч от романтичната тенденция при мъжете, той включва големи сребърни обици, с вид на монети и още няколко забележителни oversized аксесоари.

Dior





























Благодарение на седмицата на модата в Париж, видяхме, че black-tie културата не е изцяло на изчезване сред мъжете. Сред ентусиастите беше и креативният директор на Dior Homme - Крис Ван Аше.

Смокинг, вечерни костюми и дълги строги палта отвориха шоуто безупречно и предразпололожиха към истински емоционално ревю. Постепенно моделите се сдобиха и с допълнителни аксесоари към папийонките си - бейзболни шапки, кецове с неонови подметки и сребристи музикални значки, закачени редом до изсушените цветя. Силуетите са подредени и максимално изчистени, за да предадат максимално съвременно звучене на класическите костюми и палта.

Hermes



























Изтънчена в духа на модната къща и градска в стила на креативния й директор -Вероник Нишаниан, колекцията за есен-зима на Hermes запечатва визията на луксозната градска небрежност.

Слабо структурирани блейзъри в двулицев кашмир или двулицева вълна са най-често показани върху пуловери, а на места ярко жълт кашмирен шал се появява върху тъмно синия костюм на райета.

Нишаниан се е вдъхновила и от спортното облекло - забелязваме суитчъри, които обаче са изработени от луксозна кожа, панталони с контрастна линия по вътрешния крачол, както и панталони за джогинг от норка.

Thom Browne

























Том Брауни успя да размие границите между изкуство и мода за есента.

Дизайнерът, с наклонности за сценична екстравагантност, написа театрална пиеса в два акта, която да съпровожда новата му, изцяло черна, колекция.

Историята започва в тристаен апартамент: мъж в бяло лежи в бялото си легло, в още по-бялата си стая. Той става и отваря гардероба, вади черен костюм и целият свят около него също става черен.

И за да развалим финала, веднага добавяме, че мъжът умира. В акт номер две, се събират близки на починалия, за да му отдадат последна почит. Съвсем естествено всички са облечени в черно, а отгоре им се посипва пепел.

Брауни използва всеки възможен плат, за да изпъкне монохромната красота на наслояването от дрехи. Тюл и тафта, дантела и кожа с косъм, коприна и класически мъжки материи допринесоха за богатия и с вкус към детайла завършек. Дизайнерът предлага множество красиви палта и сака, които, извадени от сценичния ансамбъл, всъщност са доста носими в ежедневието.

Видяхме също скъсени якета с двойно закопчаване от туид и кожа с косъм, вталени костюми и забавни чанти - една във формата на кит, а друга - костенурка.

В отговор на множеството въпроси, изникнали след ревюто, Брауни отговори, че колекцията му в никакъв случай не е тъжна и зловеща, а е романтично отдаване на почит към един много самостоятелен, много уверен млад мъж, който е починал след като е завършил труда на живота си.
 

More All fashion