Следва

Стил урок на седмицата: един единствен нюанс сиво

Paris Fashion Week: Men есен-зима 2015 - ден 2 и 3

Алекзандър Уанг за пореден сезон не изневери на себе си и представи визията си за Wang мъжа, и как той съчетава в себе си най-доброто от скейт и сърф субкултурата, с деликатна доза от градското ежедневие...

All fashion преди 9 години

Alexander Wang















Алекзандър Уанг за пореден сезон не изневери на себе си и представи визията си за Wang мъжа, и как той съчетава в себе си най-доброто от скейт и сърф субкултурата, с деликатна доза от градското ежедневие. Като контраст на изчистените, типични за Уанг линии, идва тропичният палмов принт - от глава до пети деликатно по черно-сивите спортни костюми или в ярко жълто по найлоновите парка и ризи.

Дискретни камуфлажни мотиви се промъкват по парките с качулка и карго панталоните, като на преден план изпъква този път военното внушение.

Rick Owens



























Минути преди старта на ревюто, Рик Оуенс предупреди, че е подготвил нещо първично... Никой от присъстващите обаче не очакваше, че най-първичното от цялото представление, ще са показващите се мъжки части на моделите.

Освен смута, който сам по себе си, се оказа достатъчен за задържане на вниманието, Оуенс покри красиво телата на моделите си в пуловери с едра плетка, туники и връхни облекла, които съчетават наведнъж блузон с качулка, парка и наметало.

"Мистерия, смут и магия... " това са нещата, за които Оуенс работи и очевидно има още много средства, с които да оставя публиката без думи. Друг е въпросът дали правилно се тълкуват посланията му...

Louis Vuitton

























С новата си есенно-зимна колекция, креативният дизайнер на мъжката линия на Louis Vuitton Ким Джоунс отдава почит на британския артист Кристофър Немет.

Самият Джоунс сподели пред репортери, че е силно трогнат от творчеството на британеца и е истински щастлив, заради възможността да се докосне до изкуството му.

Дизайнерът успешно е пресъздал рисувания на ръка мотив с въже, така типичен за Немет, наред с кръговите текстилни мотиви с корк и хартия по блузоните и якетата.

Въпреки че са доста ярки, дрехите, с мотивите по тях, изглеждат лесни за носене, освен когато ансамбълът от палто и панталон е едноцветен.

Loewe

















За своята втора колекция за испанския бранд Loewe, Джонатан Андерсон сподели, че желанието му е било да остане далеч от сезонните тенденции, и е творил с мисълта за любимите елементи от гардероба на всеки един човек.

Дизайнерът се е спуснал дълбоко в архивите на бранда, за да изрови за всекиго по нещо - силно винтидж усещане, с още по-силен завой около 70-те. Многоцветните пуловери са комбинирани с дълги панталони и иконичните за модната къща кожени мокасини.

Освен множеството аксесоари, в колекцията преобладават и връхните дрехи: авиаторски палта с кожени акценти по яките, както и такива с двуредно закопчаване и от деним.

Видяхме още и фини блузони в тъмно синьо и червено в кожа от кенгуру, които още повече затвърждават мнението, че тази колекция е създадена заради удоволствието от отделните елементи, а не заради сезонните леко попроменящи се тенденции.

Maison Martin Margiela



























Колекцията на Maison Martin Margiela се разходи по тънката граница между диско блясъка на 70-те и изкусните кройки. От една страна видяхме вталено и леко издължено палто с двуредно закопчаване в блестяща тъмносиня кожа и нежно розова яка, носено върху слим панталони с флорален принт и червени ботуши. А от друга, екипът на модната къща избра изчистен сив костюм с двуредно закопчаване, облечен под близкия по тон овъркоут.

Тактиката с цветовия подбор не свършва дотук - плисираните панталони идват с брокатени аксесоари и топове, а десенът и ботите с ток, се включват тъкмо на място с предстоящата романтична тенденция за мъжкия гардероб.

Kenzo

























Последната колекция на дуото креативни директори на Kenzo - Умберто Леон и Карол Лим е силна и определено забележима, както и всички очакваха. Визуално разнообразие в никакъв случай не липсваше - от примитивни драскулки до измислено лого и цветни петна, всички те бяха разпръснати по почти всяка от показаните визии.

Въпреки множеството позитивни отзиви, в колекцията дизайнерският почерк остава леко на заден план. Цялото това разточително разнообразие от парки, военни палта и тежки пуловери, често наслагвани един върху друг, със сигурност ще осигури достатъчно търсене от страна на потребителя, но, за жалост, също така носи и звученето на масовата линия дрехи.

More All fashion