Следва

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Новият костюм

Нова книга изследва възхода и падението на Alexander McQueen и John Galliano

"Богове и царе, възхода и падението на Александър МакКуйн и Джон Галиано", е съвсем нова книга от Дана Томас, която навлиза дълбоко в живота на двамата легендарни дизайнери, очертавайки техните успехи и евентуално падение...

All fashion преди 9 години

"Богове и царе, възходът и падението на Александър МакКуйн и Джон Галиано", е съвсем нова книга от Дана Томас, която навлиза дълбоко в живота на двамата легендарни дизайнери, очертавайки техните успехи и евентуално падение...

Авторката е известна със своята книга от 2007 година “Deluxe: How Luxury Lost Its Luster” - която става бестселър на Ню Йорк Таймс. В книгата “Богове и царе “ Томас разглежда сложните животи на двама от най-креативните и размирни дизайнери в модната индустрия, именно МакКуйн и Галиано.

Проектът започва, когато Томас пише статия за пословично скандалния провал на Галиано за Washington Post. Нейното задълбочено проучване я повежда по следите на много други дизайнери, преминали през доста трудни периоди, като например пребиваването на Марк Джейкъбс в рехабилитационни центрове и битката на Том Форд с депресията.

Дана забелязва тази тъмна тенденция, която обгражда творческия свят, и се вдъхновява да създаде нещо от нея. Александър МакКуйн, за съжаление, се самоубива през 2010 година след дълга борба с психични заболявания и депресии, докато Галиано получава нов шанс, като творчески директор на Maison Margiela, след като е отхвърлен от Dior през 2011 година след антисемитския спор в Париж.

Сега, след няколко години на изследвания и търсене на информация, “Богове и царе” ни дава вътрешен поглед в кариерите на МакКуйн и Галиано, наред с много други послания. Томас отбелязва, че книгата "проследява революцията във висшата мода през последните две десетилетия и цената, която някои плащат, за да са в нея.”

More from View Sofia

More All fashion