Следва

Седмица на висшата мода в Париж 2015 - Schiaparelli

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Новият костюм

Новата униформа за пролетта е тук и е по-съблазнителна от всякога. Забравете всичко, което...

All fashion преди 9 години

Новата униформа за пролетта е тук и е по-съблазнителна от всякога. Забравете всичко, което знаете и мислите за костюма, пролетта и дизайнерите са ни приготвили изцяло нов прочит на тази иначе така класическа дреха: можем да оставим подплънките за рамената вкъщи, скъсеният панталон е от съществено значение, а комбинацията от пола и сако трябва да остане възможно най-дълбоко заровена в гардероба.

Дизайните са предимно минималистични и в тоновете на бяло, черно и тъмносиньо и идват в памук, креп, сатен и коприна. Блейзърът стои най-добре облечен на голо, често е силно скулптуриран, а при панталоните разнообразието е голямо - вталени, прави или много свободни.

Макар и предимно дизайнерските предложения да са едноцветни, или в много близки тонове, не означава, че експериментите са забранени, но е желателно комбинацията да остане в неутралните тонове като при Emporio Armani, J. W. Anderson и Lanvin.


Emporio Armani


JW Anderson


Lanvin

За тези, на които не им допада строготата на изчистените линии и неутралните цветове, има и не малко закачливи комбинации: Giorgio Armani и леопардовият костюм, Christopher Kane и горчиво-сладката марсала с пеплум от тюл и Ermanno Scervino с 3D флоралните декорации в пастелно синьо.


Giorgio Armani


Christopher Kane


Ermanno Scervino


Виж още:
ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Сафари

More All fashion