Следва

Директно от PR-a: "Катя Дунева заминава за Швейцария, ще покаже българският стил в модата за езда"

Журналисти "разсекретиха" по-малката дъщеря на президента на Русия

В самото начало нещата тръгват от известния руски блогър Олег Кашин, който на...

Други преди 9 години

В самото начало нещата тръгват от известния руски блогър Олег Кашин, който на страницата си в Facebook изказва предположение, че Катерина Тихонова, директор на фондация Национално интелектуално развитие (НИР) е дъщеря на президента на Русия, която обаче се крие под друга фамилия.

Миналата седмица местното издание РБК публикува разследване за разширението на територията на държавния университет М. В. Ломоносов, в което фигурира директор на фондация НИР - някоя си Катерина Тихонова. Фондацията иначе е създадена по инициатива на ректора Виктор Садовничег, който и кани момичето за сътрудничество.

Своя извод Кашин обосновава с това, че нейната фамилия е производна от моминската фамилия на баба й, а коментатори в социалните мрежи твърдят: "Прилича!".

Също в мрежата беше пуснато и видео, в което се вижда изпълнение на Тихонова на състезание по акробатичен рокендрол в Москва. Партньор на младата дама е Иван Климов, име, което също фигурира в разследването на колегите, според което и той се води сътрудник към фондация НИР. Мнозина считат, че това не е просто съвпадение.

Справедливостта изисква обаче да се отбележи, че фотографии, на които би могло да се види лицето на президентските дъщери, не съществуват - по правило, на официални мероприятия те са снимани само в гръб. Така че в мрежата могат да се намерят само много ранни детски снимки на двете дъщери на Владимир Путин, за които знаем. Това е и една от причините да не може да се твърди със сигурност, че Катерина Тихонова е точният човек, а именно едно от двете дълбоко пазени в тайна млади момичета, рожби от брака на Владмир Путин с Людмила, който приключи официално през пролетта на 2013-а. Двете момичета се казват Мария и Катерина и са кръстени на бабите.

Отделно, припомняме, се твърди, че руският президент има две деца от дългогодишната си изгора - гимнастичката Алина Кабаева.

Независимо от това, е ли Катерина Тихонова едно от момичетата на Путин или не, новината мигновено се разнесе по целия свят, след което списание Forbes поиска коментар от прес-секретаря на президента - Дмитрий Песков.

"Не знам кое е това момиче. Не мога да преценя, просто не знам. До този момент много момичета са твърдели, че се дъщери на Владимир Путин", - казва Песков.


Катерина Тихонова


Катерина Тихонова - в центъра на масата


Детска снимка на дъщерите на президента


 

More Други