Следва

Бюти-гафове от звезден мащаб или как не е добре да го правим

30 бюти тайни, които може би не знаеш, но трябва

Като модни редактори, ние винаги правим всичко възможно да ти предоставим най-новата и...

Hair преди 9 години

Като модни редактори, ние винаги правим всичко възможно да ти предоставим най-новата и най-пълна информация за красотата и модата. Търсим истории, тестваме продукти и се срещаме с експерти, които са специалисти в областта на красотата.

Осъзнаваме, че колкото е важна цялата информация за всички нови продукти, също толкова важни са изпитаните основни трикове за красота, на които сме се научили е през годините. Кои са те, обаче?

Съставили сме списък от 30 наистина добри и изпитани тайни, които днес сме решили да ти споделим. От това как да се справиш с подкожните косъмчета до това как да поддържаш косата си. Чети надолу...



Околоочният крем е страхотен за кожичките на ноктите

Вместо да харчиш излишни пари за крем за кожички, можеш да използваш богатия овлажняващ и хидратиращ крем за очи, за да се справиш със сухите кожички.

Спри обезцветяването на косата си

Със сигурност страшно много искаш, след като си се върнал от фризьор с нов цвят, да го запазиш колкото се може по-дълго. Добър начин да се справиш с падането на цвета е да използваш дълбоко подхранваща маска веднъж в месеца. Това ще помогне не само да заключиш цвета в косъма, но и да имаш по-малко накъсани и увредени краища.

Избягвай прекалено румените скули



Да придадеш естествен блясък на страните си с руж е страхотно и носи пролетна свежест. Но внимавай да не прекрачваш границата, след която розовият цвят става прекалено, а ти заприличваш на клоун. Винаги, когато слагаш руж, внимавай да го поставяш на разстояние два пръста от носа и го приложи само върху най-издадените части на скулите си. Това ще ти гарантира естествен блясък, без да изглежда прекалено много.

Освободи къдриците си

Ако имаш обемна и къдрава грива, никога не сресвай къдриците си с четка. Вместо това прокарай пръсти през тях. Това ще им даде допълнителна свобода и обем без да ги изправя надолу.



Изкарай скулите на преден план

За да накараш скулите си да изглеждат по-високи и да им придадеш структура, сложи бронзант точно под скулата. Може също така да добавиш хайлайтър по самата скула (под тънък слой руж).

Придай обем на косата

Преди да започнеш да сушиш косата си със сешоар, впръскай спрей за обем в корените. Това ще й даде допълнителен обем.

Направи плътни устните си



Ако ти е писнало устните ти да са тънки, с помоща на неутрален молив за устни ги разшири малко. След това нанеси червило върху линията. Бъди внимателна все пак да не прекалиш с големината.

Отърви се от остарялата спирала

Една от основните причини спиралата ти да се рони от миглите върху лицето ти е, защото е стара. Побързай и отскочи до някой магазин, за да я смениш за нова и помни, че винаги трябва да държиш флакона плътно затворен.

Пребори пъпките

Вярваш или не, да сложиш малко паста за зъби върху пъпка е бърз и лесен начин да я накараш да изсъхне.

Не вярвай на етикетите

Някои марки и етикети представят невярна информация, така че не вярвай на всичко, което четеш. Ако даден продукт обещава мигновени резултати или целодневна защита, може да се окаже прекалено хубаво, за да е истина.

Блокирай излишното омазняване

Най-бързият начин да изчистиш кожата си от прекаленото омазняване, особено през лятото, е да използваш матиращи листчета. Те ще почистят всичко излишно от епидермиса и ще предотвратят евентуални пробиви.



Използвай масло за кожата си... дори, ако имаш мазна кожа

Това вероятно звучи налудничаво, но с помощта на продукти на базата на масло за отстраняване на грим всъщност можеш да подобриш състоянието на епидермиса. Защо? Прекаленото почистване изсушава кожата и стимулира жлезите към свръх-продукция на мазнина, когато използваш продукти на базата на масло ще получиш обратен ефект.

Можеш да използваш ексфолиант всеки ден

Ексфолирането е важен и лесен начин да разкараш мъртвите кожни клетки, които прикриват естествения блясък на кожата. Важно е обаче да използваш особено лек ексфолиант подходящ за ежедневна употреба, като например Daily Microfoliant от Dermalogica, за да освежаваш лицето си ежедневно.

Ако имаш мазна коса...

Избягвай нанасянето на балсам директно върху корените. Използвай го само в краищата за красива коса без увреждания.

Почиствай принадлежностите си

Независимо дали става дума за бръснач, сенки апликатор или четка за руж, не забравяй винаги внимателно да ги почистиш. След като си ги използвал няколко пъти, те стават територия на бактерии, които могат да предизвикат обриви, екземи и много други кожни заболявания.

Махни лака без лакочистител

Ако ти свърши лакочистителя, можеш да махнеш олющения лак като сложиш безцветен топ лак отгоре и после го махнеш с памучен тампон.

Промени грижата

Кожата ти жадува различни неща в зависимост от това, в кое време на годината сме. Така че променяй ежедневната си грижа в зависимост от сезоните. През зимата добави още хидратация към дневния си списък за красота. През лятото се увери че използваш допълнително SPF.

Нанасяй бронзанта равномерно

Преди да нанесеш бронзант или тен лосион, смеси една-две капки от разтвора с хидратиращ крем. Смеси ги добре като използваш пръстите си или апликатор и след това нанеси върху кожата, като обикновен крем.

Прикрий цъфтящите краища

За да бъдат цъфналите краища на косата ти по-малко забележими, слагай възстановяващ крем за коса, за да заключиш влагата в косъма преди и след използване на преса или сешоар.

Заключи грима

Когато използваш продукти на базата на крем - като червило или фон дьо тен, винаги отгоре нанасяй пудра, за да запечаташ резултата и да го запазиш за по-дълго. Този трик работи също и при крем руж, нанеси ружа на бузите, а след това завърши със сух.

Намери своя нюанс

Когато търсиш правилната основа, винаги тествай продукта върху кожата си близо до брадичката. И не забравяй да го правиш на естествена светлина, защото това ще гарантира, че тонът на основата ще бъде правилният за твоето лице.

Спри да приемаш добавки

Вярно е, че колкото здравето ти е по-добро, толкова по-здрава ще изглежда кожата и косата ти. Но да се тъпчеш с добавки, без да си ги обсъдил с твоя лекар може да ти навреди повече, отколкото да ти е от полза. Защо? Защото смесването на някои витамини и минерали може да има обратен ефект от този, на който се надяваш. Затова говори със своя лекар преди да се обърнеш към някоя добавка.

Използвай база за сенки

Базата е чудесен инструмент, който ще ти помогне да запазиш своя грим точно такъв, какъвто искаш. Но отново има уловка - гледай да не прекаляваш.

Нанеси спирала и на изкуствените мигли



Това ще помогне изкуствените мигли да се слеят по-добре с твоите естествени.

Почисти в дълбочина косата

За да премахнеш натрупани продукти от косата си, използвайте clarifying шампоан веднъж седмично. Това ще ти помогне да предотвратиш пърхот и други досадни проблеми с косата и скалпа.

Намали педикюра

Спести си малко пари като собственоръчно полагаш необходимите дневни грижи за краката си. Просто ги търкай с пемза всяка сутрин в банята, а след като изсъхнат, нанеси овлажняващ крем за крака. Това ще увеличи времето в което можеш да пропуснеш педикюра и ще запази краката ти здрави и без гъбички.

Редовно заменяй старите продукти

Ефективността на козметичните продукти - да не говорим за количеството бактерии, които се размножават - трае само няколко месеца. Така че следи козметиката си и заменяй старите продукти с нови.

Освободи се от подкожните косъмчета

Нанеси продукт, съдържащ азулен или хамамелис, това ще намали подуването и зачервяването, които подкожните косъмчета причиняват.

Кажи не на зачервяването след бръснене

Без значение дали става дума за лицето, краката или подмишниците винаги се бръсни след като си бил под душа за няколко минути. Това ще помогне да се отворят космените фоликули, ще омекоти космите и ще ги направи лесни за бръснене.

Омекотявай кожата

Веднага след като излезеш от душа, басейна, езерото или океана, навсякъде където кожата ти е била в контакт с вода винаги нанасяй крем. Водата отмива естествените масла на кожата и затова хидратиращият крем е задължителен, ако не искаш кожата ти да се напука. 

More from View Sofia

More Hair