Следва

Назаем взехме: 10-те НЕ на арх. Юлиян Пиперов

Българска детска книга с разпространение в ДУБАЙ - „Приключенията на мотовете“ е вече на световния книжен пазар

Прекрасната детска книга „Приключенията на мотовете“ на талантливата млада...

Други преди 9 години

Прекрасната детска книга „Приключенията на мотовете“ на талантливата млада авторка Радостина Николова отлита за далечен Дубай, където ще бъде разпространена чрез най-посещавания интернет портал за детски стоки MUMZWORLD.COM. Популярният сайт се радва на многомилионна аудитория и е един от основните канали за предлагане на чуждестранни стоки в арабската държава.

Пухкавите и добродушни същества, родени от неспирно вилнеещото въображение на Радостина Николова, са едни от най-впечатляващите образи в детската ни литература през последните години. Мотовете живеят в гардероба – шарени, досущ като любимите ни дрехи. Тревожи ги увеличаващата се дистанция между хората, тъгата, затварянето в себе си и все по-голямото влияние на технологиите в нашето ежедневие. Тяхна мисия е да помагат на хората и да правят света по-добър. И ако цената за това да видим играещи деца на детската площадка е няколко срязани кабели за интернет, то мотовете с радост поемат отговорността.

Любопитна и вълнуваща е историята на авторката и създаването на първата книга от поредицата „Приключенията на мотовете“. Финансирането й лишава Радостина и съпруга й от обичайния след всяка сватба меден месец. Тя се посвещава на мечтата си, подкрепена от своята половинка и резултатите не закъсняват. Първата част от поредицата книги за мотовете грабва първа награда на престижния конкурс за детска литература „Бисерче вълшебно“, справяйки се с конкуренцията на повече от 90 заглавия от цял свят.



Мотовете са тук, за да напомнят на децата и всички нас колко важен е контактът с близките. Те ни предупреждават за опасностите от потапянето в света на компютрите и телевизията, отричат насилието, обидите и завистта.

Книгата прави смел опит да възпита у най-малките някои важни ценности : контакта с хората, правилното хранене, изслушването и доверието в по-възрастните, чистотата и хигиената, взаимното уважение и разбирателство, разликата между дробро и зло и т.н.

„Хората не са нещастни, Мукс. Те просто не знаят как да бъдат щастливи по друг начин. Отвикнали са...”
Из „Приключенията на мотовете”


„Приключенията на мотовете” е увлекателно четиво за деца, което поучава, интригува и говори на език, предизвикващ усмивка както в малчуганите, така и в техните родители.

„Ние възрастните също имаме какво да учим от тези чудати същества, сгушени невидими в гардеробите ни, които носят в себе си огромно добро сърце под пластовете шарена козинка. Не ги познаваме, но те имат нужда от нас. И ние имаме нужда от тях. Защото мотовете ни напомнят, че доброто винаги ще съществува.”
 

More from View Sofia

More Други