Следва

Три звездни дуета на големия финал на X Factor

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 09 - 15 февруари

Изложба фотография на майсторски клас на Ивайло Стоянов...

Events преди 9 години

Winterhits

Кога: 11 - 25 февруари, 10:00-19:00 всеки работен ден
Къде: 
Червената къща, зали Бeзименна, Гъливер, Андрей Николов

Изложба фотография на майсторски клас на Ивайло Стоянов. През 2013 г. той основава майсторски клас по фотография, с цел да изгради индивидуален почерк на фотографите, да разработят свои собствени визуални идеи и създаване на нови светове в един по задълбочен контекст, да придаде по-голяма стойност на техните творби съответващи на времето, в което живеем. Куратор: Ивайло Стоянов; aвтори: Кеворк Ванлян, Христо Гюров, Гергана Джевелиева, Стефан Димитров, Златка Димитрова, Милена Иванова, Нина Комарова, Камелия Магунска, Първолета Маринова, Гергана Матеева, Полина Митева, Пламен Момчилов, Александър Николов, Десислава Николова, Николай Пандърски, Йоана Петрова, Ясена Попова, Владимир Спасов, Диляна Стоименова, Тодор Тодоров, Цвета Убчева, Надежда Юрукова.

Вход свободен

SoReadable: Драго Симеонов - липсващото звено

Кога: 11 февруари, 19 часа
Къде:
Soho/Сохо

Той може да ни говори много. За много неща. По много начини. Разбира се все обаятелни. Но в случая ни мъчи конкретен фундаментален въпрос - липсващото звено в българския рап. Защото между фукането на кварталните бабаити и покaзването как сА мятат, не остава място за истински истoрии и съдби на кръстопът.

Драгомир Симеонов, известен на малцина и като Dr.Go, е тук да поправи нещата. Чуйте хип-хоп мелодрамите му и усетете силата на мерената реч, когато е използвана за нещо по-различно от реклама за молове и лекарства срещу запек.

Вход свободен и водещ към етажа под звездите, вкл. Impro SoBAR-a.



Harlem Jazz

Кога: 12 февруари, 21:00 часа
Къде: Studio5

На 12-ти февруари джаз клуб Studio 5 ще се пренесе на ъгъла на Lenox avenue и 135-та улица в Ню Йорк - центъра на Харлем. Надолу по авенюто е известния джаз бар - Lenox lounge, а малко встрани по 132-ра улица е клубът на ветераните от Харлем - The american legion, където неделя вечер става страхотен джем сешън. Отвсякъде се чува музика - на запис или на живо...

Harlem jazz е поредица от концерти, която пресъздава музиката и атмосферата на джаз сцената в Харлем, Ню Йорк през 60-те години на миналия век. Експлозивна комбинация от суинг, джаз-блус и бибоп парчета, както и ударна доза грууви boogaloo!

Вход: 7 лева. 



Светлозар Стоянов СВЕСТО - "Овали", изложба живопис

Кога: 12 - 28 февруари, откриване 18:00 часа
Къде: галерия "Астри"

Овалите нямат ръбове. Поне на пръв поглед. Таралеж, свит на топка, се превръща в овал. Твърди се, че всяко сферично тяло образува около себе си защитна среда.

Ако открехнем езиковата драперия, свързана с овалите, ще се натъкнем на словосъчетания, в които са фокусирани утилитарни явления: сфера на влияние, кръг от интереси, кълбо от нерви, обръчи от фирми… В тази изложба се откриват проекции на други, различни по съдържание овални форми…

Сфери на неуловимо, но подозирано присъствие. Кълбета от приказни нишки, които водят началото си от края на детството и свършват в ново начало.

Кръгове от споделени ценности и несподелени чувства. Обръчи от простосмъртно доверие, които се събуждат в ореоли на светци. Окръжности от невидими обкръжения на бинарни опозиции: свое – чуждо, близо – далеч, познато – непознато, вътре - вън…

Оттам и орисията да стоим на ръба на овалната планета и винаги да се стремим напред и нагоре, някъде отвъд. Въпреки недостатъците на своята природа, да превръщаме ограниченията във възможности.

Тази експозиция е опит да се проникне под повърхността на завоалираното, битово ежедневие, като парадоксално се тръгва от овалната форма. С комплекс от своеобразни стилизации, които задават въпроси, когато дават отговори. Затова и по-задълбоченото вглеждане в структурите на тези овали е като надникване в микрокосмоса на непозната органична материя. С помощта на експерименталната поетичност тя е одухотворена и естетизирана.

Разсъблечена в няколко картини…



A NIGHT OF LOVE с Cristian Varela и Аlex Costa

Кога: 14 февруари, 22.00 часа
Къде: Зала "Христо Ботев"

Cristian Varela и Аlex Costa ще бъдат специални гости на организирано от The Exclusive - Saint Valentine's събитие под името: А NIGHT OF LOVE, в зала Христо Ботев на 14 Февруари 2015.

Вече над 20 години Cristian Varela поддържа повече от безупречна репутация на международната електронна сцена, като неговият опит и вроден талант бързо му отреждат привилегирована позиция сред колегите му в бранша. Той е определян, при това съвсем основателно, за най-добрият испански техно диджей и продуцент, както и за една от най-харизматичните фигури на електронната сцена.

Роден през 1979г. и известен със своя уникален звук и отличителни произведения, италианският диджей и продуцент Alex Costa е често срещано име в топ класациите. Издава за реномирани лейбъли като Ntacto, Bitten, KD Music, Terminal M, Alchem, ToolRoom, Aella, Time Has Changed, Stereo Productions, Pacha, Alleanza, Alive, Italo Business. Музиката на Alex Costa е смес от техно, тек-хаус, хаус, фънк и трайбъл.

Билети за събитието в мрежата на Еventim.



Диджей дуото NTFO


Кога: 14 февруари
Къде: Овалната Зала на Гранд Хотел България

На 14-ти февруари Wake Up Sofia сa поканили големите звезди – диджей дуото NTFO. Под крилото на Diynamic лейбъл, момчетата от NTFO, част от румънската нова вълна електронна музика, са станали фаворити на главните герои в бранша: Richie Hawtin, Marco Carola, Loco Dice, Luciano. Със своята подскачаща басова линия и ритмичен стил, музиката на NTFO ще ви отведе на едно прекрасно пътуване.

До тези две невероятни момчета ще се изявят още диджеите Nellie и Dance Department или Utkan и Guney.

Сигурни сме, че ще бъде един наистина епичен 14-ти февруари.

Вход: 15 лева


 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?