Следва

Седмица на висшата мода в Париж 2015 - Giambattista Valli

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Хипи делукс

Вълната на 70-те натрапчиво подчини пролетно-летните тенденции на своите въздушни, романтични и...

All fashion преди 9 години

Вълната на 70-те натрапчиво подчини пролетно-летните тенденции на своите въздушни, романтични и лесни за разпознаване идеи. А днес разглеждаме най-романтичната от всички - тази, летяща със свободата на вятъра и наслаждаваща се на живота по бохемски. Но, в никакъв случай, хипи тенденцията не трябва да се тълкува в буквалния й, суров смисъл. За тази пролет дизайнерите са подбрали единствено най-красивите, фини и романтични елементи от 60-те и 70-те години на миналия век, като са ги доусъвършенствали с майсторски почерк и са ги поръсили с лукс. 

Виждаме леки като перце, феерични дълги силуети; закачка с прозрачни материи; богати, вибриращи от цвят принтове и сладки пастелни тонове.


Blumarine

Едната крайност при предложенията е романтиката в най-чиста форма и дискретността при внушението. Тук няма ограничение за дължините - романтичният силует може да дойде както и в макси, така и в супер мини рокля. Гамата прескача от най-чистият нюанс на бялото до най-нежните предложения от пудра и бежово. А ниските сандали са най-добрият избор за визията, особено гладиаторските такива.

Декорациите могат да бъдат всякакви - ресни като при Etro и Emilio Pucci, 3D флоралните мотиви на Blumarine, Alberta Ferretti и Valentino, както и бродериите на Christian Dior и Louis Vuitton.


Etro


Emilio Pucci


Alberta Ferretti


Valentino


Christian Dior


Christian Dior


Louis Vuitton


Chloé

Очевидно няма как да се постигне пълното бохемско съвършенство без загадъчността на прозиращите материи, които са любими на множество дизайнери тази пролет - най-често са придружени от деликатен флорален принт като при Altuzarra, Vera Wang и Rochas.

Що се отнася до принтовете, те също няма как да бъдат подминати тази пролет - пълната противоположност на романтичните бели бродерии, те максимално предават свободолюбивия дух на 70-те с всевъзможните си ярки цветове, комбинации и фолклорични елементи.


Altuzarra


Vera Wang


Rochas


Dries Van Noten


Saint Laurent


Emilio Pucci


Tommy Hilfiger


Emilio Pucci

Виж още:

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Сафари

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Новият костюм




More from View Sofia

More All fashion