Следва

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Деним

Най-доброто от Copenhagen Fashion Week AW15

Седмицата на модата в датската столица приключи преди малко повече от месец, а днес, с мъничко...

All fashion преди 9 години

Седмицата на модата в датската столица приключи преди малко повече от седмица, а днес, с мъничко закъснение, е време да й обърнем нужното внимание. Копенхаген се различава от останалите модни столици с неподражаем индивидуализъм и минимализъм, на който не можеш да се наситиш, докато стремглаво върви нагоре и ражда все повече и повече звезди на модния небосклон.

Изумително изисканите, креативни и не просто красиви събития, ти представяме под формата на цели пет акцента:

Henrik Vibskov и неговият клас по масаж



Като една от най-големите датски модни звезди, Henrik Vibskov продължава да изумява почитатетелите си и да надгражда себе си вече години наред. Колекцията му за есен-зима 2015 е креативна, леко странна и неочаквано лесна за носене. Освен множеството красиви палта, придружаващи почти всяка една визия, специфичните цветове и изключително прецизните кройки, Vibskov създаде и ефектно шоу за поканените: стотици пластмасови ръце се поклащаха над кушетки за масаж, докато красивите му модели преминаваха по котешката пътечка. Едновременно странно, леко зловещо и все пак страшно ефектно.









Модният фестивал



Модният фестивал в Копенхаген усилено продължава да се подобрява. Тази година организацията бе на отлично ниво, а събитията бяха многобройни и супер интересни. Освен задължителната Fashion's Night Out, имаше и още множество изложби и партита. Всички посещения бяха безплатни и лесни за откриване, благодарение на сайта и приложението, разработени от Датският Моден Институт.

VIA University College Teko дипломно ревю



Дипломното ревю на изгряващите таланти от VIA University College се оказа точно толкова добро, колкото и се очакваше. 12 дизайнери представиха своите мини колекции, като всяка една от тях се състоеше от точно три елемента - нужният минимум, за да се придобие представа за естетиката и уменията им. Темата на ревюто бе "We Do Fashion", а любопитен факт е отсъствието на представители от мъжки пол сред дизайнерите.



















Бекстейдж достъп



Когато седмиците на модата не са редовна част от живота ти, цялата тази подготовка и еуфория около тях може да изглеждат едновременно страшни, налудничави и безобразно красиви. Затова и организаторите на седмицата на модата в Копенхаген се погрижиха да осигурят не само множество интервюта за своите посетители, но и също поглед на това какво се случва зад бляскавите кулиси. Да поговориш с любимия ти дизайнер бекстейдж, докато тече трескавата подготовка, е изключително рядка възможност, които малко хора имат, но любимия Копенхаген отново изпревари съседните си модни столици с оригиналност и находчивост.

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.