Следва

На сметка: Някои добри февруарски находки за всеки ден

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Деним

Намираме се в един изключително забавен и авантюристично настроен деним момент. От сезони...

All fashion преди 9 години

Намираме се в един изключително забавен и авантюристично настроен деним момент. От сезони насам не сме наблюдавали подобно разнообразие на модния подиум - светъл и тъмен, изчистен и много накъсан, с ниска и висока талия, както и обшит с камъни.

Дизайнерите умело са се погрижили да имаме поне по един избор за всеки ден от седмицата и за всяко едно настроение, независимо колко щуро е то.

Една от подтенденциите на денима за пролетта е тази с изчистените линии. Burberry Prorsum, Lacoste, Kenzo и Rodarte показаха едни от най-запомнящите се визии за сезона, а цветовете варират от светлосиньо до наситено индиго.


Kenzo


Rodarte


Fendi


Louis Vuitton


Burberry Prorsum


Anna Sui


Lacoste

Макар напоследък полата тип молив усилено да присъства в дизайнерските колекции, за пролетта тя идва в по-дълги и често обемни силуети. При Chloe тя е с карго джобове, при Stella McCartney идва с обем, а тази на Kenzo е максимално релаксирана и свободно пускаща се по земята.


Stella McCartney


Kenzo


Veronique Branquinho

Освен горе изброените, накъсаният, изтъркан, груб и с много свободен силует деним, и този сезон остава тук.

Безспорно едни от най-ярките предложения идват от Marques Almeida и Hood by air, а Roberto Cavalli предлага по-скромна визия за раздърпаните дънки.


Hood by Air


Marques Almeida


Marques Almeida


Roberto Cavalli

Една от добрите черти на денима е, че всякакви декорации и комбинации страшно му отиват. Част от изобилието примери за сезона са: щампованите със слънчевата система шорти Anna Sui, полата на звездички от Еди Слиман за Saint Laurent и винаги обшитите в камъни Dolce and Gabbana.

Пачуъркът е застъпен и тук, а Tommy Hilfiger, Vanessa Bruno и MM6 Maison Martin Margiela дават нагледни примери за това, колко шик може да бъде мотивът и върху деним.


Dolce & Gabbana


Anna Sui


Saint Laurent


Saint Laurent


Tommy Hilfiger


Vanessa Bruno


MM6 Maison Martin Margiela

ВИЖ ОЩЕ:

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Хипи делукс

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Сафари

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Новият костюм

More from View Sofia

More All fashion