Следва

Това, което знам... с Цвета Тановска

Това, което знам... с Наталия Кобилкина

Наталия Кобилкина е известна повече от всяка друга жена в тази страна, която твърди, че разбира от секс. Почти българка, някак приобщена в обществото ни украинка, при това успешна, хубава и щастлива жена...

Други преди 9 години

Наталия Кобилкина е известна повече от всяка друга жена в тази страна, която твърди, че разбира от секс. Почти българка, някак приобщена в обществото ни украинка, при това успешна, хубава и щастлива жена.
Наталия дърпа тънките струни в много дамски души по един елегантен начин, говорейки често неща, които всички знаем, но по неин си, приятно увлекателен начин, на база на който се гради и професионалният й успех.

Малко след влюбения празник, се срещнахме с нея за едно интервю, което отлагахме във времето, но ускорихме, предвид плановете на сексоложката и семейна терапевтка да напусне страната.

Темите: мечтите, проблемите и техните решения за съвременната жена и колко дълго, аджеба, трае любовта.

ViewSofia: Здравей, Наталия, сигурни сме, че срещата ни ще е интересна за читателите ни. Затова, да започваме!
Как стана така, че се занимаваш с това, което правиш и представяше ли си навремето как ще се развият нещата в кариерата ти?

Наталия: Започнах да се занимавам с това преди доста години, първо ми беше хоби. Когато бях на 15 години, моята майка ми подари една конференция за психолози, тогава учех психология, а тя беше специализирана в семейна психотерапия. Това беше нещо много ново и реших, че искам да се занимавам с това, но никога не съм си мислила, че един ден ще го работя, за мен това беше като мечта. По това време никой не ходеше на семеен терапевт, такива глупости, абсурд. С психологията, която учех в най-добрия случай можех да съм детски психолог в училище, а в най-най-добрия - мениджър по персонала във фирма, дотам. Тогава за нищо друго не бяха чували, това беше преди 12-13 години. Нямаше как да работя това, което искам и започнах работа като бизнес треньор и мениджър по персонал, доста време работих това, но един ден си казах, че просто искам да избирам моите мечти и казах на моята шефка, че напускам. Тогава бях на много висока позиция и й казвам, че напускам, а тя ме пита: “Защо?”, аз й отговарям: " женска интуиция". Тя: “Ти температура ли имаш, болна ли си? Вземи си отпуска, ако трябва. Разбирам, случва се, успокой се и престани с тези глупости и ела на работа когато си готова.” Но аз си подадох молбата за напускане и напуснах работа, категорично. Една година бях без работа, ходех по семинари, търсех себе си, учех се, ходих на допълнителни курсове за повишаване на квалификацията, пътувах в чужбина. Моята майка много ме подкрепи тогава. След това започнах да работя много усилено и всичко се нареди с някаква невероятна скорост.

В момента се връщам от Англия и планирам есента да се местя там, в момента тук имам академии и това, което правя според мен е уникално и според мен ще има световен успех. Затова подготвям кадри тук, които да продължат моята компания да работи тук, да идвам за два-три месеца, да провеждам все пак семинари и тук, но основно предпочитам да живея в Англия.

VS: Какви са най-често срещаните проблеми, за които хората се обръщат към теб има ли зависимост между възраст и проблем? Социален статус и проблем? Професия и проблем?

H: Има няколко често срещани проблема. Първият проблем, който съм забелязала е този с мечтите, хората не си позволяват да мечтаят, да желаят и избират просто да живеят едно сиво съществуване. Моята задача е да помогна на хората да постигнат своите мечти, да сменят работата, да намират своята половинка, да подобряват връзката, която вече имат, да забременяват, да имат деца, всичко това, което е важно за човек. Ние работим в тази посока. И второто, работим, разбира се, много за любов и за отношения, да срещнеш своя човек, каква трябва да бъдеш, за да привлечеш правилния мъж, как да задържиш мъжа, ако има някой, и отделно работим много със сексология. Как да управлявам моята сексуална енергия, как да получавам повече удоволствие, къде е тази сила на сексуалността.

VS: Как да се научим да харесваме себе си, да харесваме тялото си, такова каквото е?

H: Имах един случай с една клиентка, тя не се харесваше. Винаги си казваше “аз съм грозна, аз съм дебела, аз не ставам, аз съм сива и незабележима”, а е много красива жена и всичко, което си мисли, просто не е истина. И аз й казах: “Имаш два варианта, единият е да продължаваш да живееш така, но ти гарантирам, че много скоро ще се разболееш и най-вероятно ще умреш. Другият вариант, избираш да се харесваш и тогава ще бъдеш още по-красива, тогава ще имаш още по щастливи отношения в семейството, тогава ще бъдеш здрава. Просто трябва да избереш”. Тя ми каза, “Но това е лош избор, аз не се харесвам”, отговорих й “Тогава умирай!”. Тя много се разстрои, много се замисли, тръгна си. На другия ден ми се обади и ми каза “Знаеш ли, искам да живея, осъзнах, че искам да живея и за първи път от 40 години застанах гола пред огледалото и просто си казвах “Аз се харесвам”, докато си го повтарях, аз ревах. Не знаех, че нося толкова много омраза и болка в себе си. Знам, че това е само първата крачка.”
Тя за първи път от 40 години сложи рокля, защото винаги слагаше някакви анцузи, огромни панталони, за да не показва тялото си. Каза ми, че мъжът й, като я видял, просто стоял и не можел да й се нарадва и й казал “Боже, мислех си, че този момент никога няма да дойде!” Тоест, когато човек избира да се харесва, може в началото дори да не си вярва, може да е трудно, няма значение, просто трябва да го прави. Когато се хващаш за това, че не се харесваш, това ти носи проблеми, това са болести, това е смъртта.

VS: Какво си мислят мъжете, когато видят леко закръглена дама? Какво си мислят жените, ако са по-пищни?

H: Значи, всеки човек има своя партньор, имам една близка приятелка тя е към 150 килограма и има невероятен мъж, правят невероятен секс и той я боготвори. Докато имам друга клиентка, тя е световна моделка и нейният мъж не иска да прави секс с нея, а тя една от най-красивите жени, които съм виждала в живота си, но тя не се харесва, тя казва “Аз съм слаба, нямам хубави гърди”, а това не е истина. И заради това, нейният мъж дори не я харесва, независимo, че целият свят я приема за еталон на красота. Тоест, въпроса е не в това колко килограма си, а дали ти харесваш и приемаш себе си, ако ти се харесваш и се приемаш, първо партньорът ти ще те харесва, второ, ще имаш партньор, който харесва точно такива форми, точно такива обиколки и точно това ще му допада. Всичко идва отвътре.

VS: Интересно ни е, когато ти имаш някакъв проблем към кого се обръщаш?

H: Към моите учители.

VS: А, според теб коя част от женското тяло е най-секси за мъжете?

H: Зависи от типа мъж. За един тип това са гърдите, за други това е дупето, за трети това е лицето, за някои е много важно жената да е красива или какво тяло има. Така че, всеки човек е индивидуален, няма правило, има фетиши освен това, за един мъж това са стъпала или го възбуждат черни лачени обувки.

VS: Кажи ни една тайна, как да задържим човека, когато го намерим? Можем ли да формулираме някакво правило?

H: Пак зависи от типажа, сега точно се връщам от Англия и една жена ми сподели за своята много проблемна връзка с мъжа си. Те са заедно от 18 години и тя ми казва “нон-стоп се караме и накрая се разделихме”. Обаче, аз виждам, че тя го обича и имат две деца, а аз винаги съм за запазване на семейството и й казвам: "искаш ли да тестваш да правиш това, което аз ти казвам да правиш и да видим какво ще стане". Специалнo за типажа на този мъж, ти трябва да му се възхищаваш, да му се радваш, да се съгласяваш с него, да не му пречиш и да му отделяш нужното внимание. И тя ми отговори: “Но, аз нямам време за такива глупости”. Попитах я: “Искаш ли да имаш мъж или не?”, отговори ми, че, разбира се, иска. Казах й за месец да прави това, и той се върна при нея, носи я на ръце, обожава я. В същата група имаше друга жена и тя веднага каза, че също ще го пробва, аз я спрях и й казах “С твоя мъж ти трябва да бъдеш кучка. На него трябва да не му позволяваш, с него трябва да спориш, да бъдеш много реализирана и успешна, винаги трябва да го държиш на standby, никога да не бъдеш негова докрай.” А тя се държеше точно обратното, беше много мила, и започна да прави каквото й казах. Нейният мъж също я беше изоставил, те бяха група изоставени жени. Той се върна при нея, аз още бях там, а тя ми асистираше. Започна да й подарява чанти Louis Vuitton , а преди не й подаряваше дори бонбони, започна да й отваря вратата на колата и така нататък. За всеки мъж, за всеки тип има различни рецепти и ако ти правиш това…  знаеш ли, аз съм против генерализацията, трябва да видя ситуацията, за да кажа какво да правиш. Ако ти правиш грешното, да речем, че жената от първият случай прави това за другия мъж, ще има напълно обратен резултат. Супер индивидуално е, няма общ правилен съвет.

VS: Това означава ли, че ние не можем да бъдем себе си, а трябва да играем според ситуацията?

H: Не, ти трябва да избираш мъж, който е подходящ за теб. Аз съм наясно, че мога да бъда само с един типаж, като моя мъж, с други типове мъже просто не мога да бъда. Въпроса е да разбираш себе си, жените трябва да започнат оттам и после да разбереш какъв точно мъж ти трябва на теб. Като ключ и ключалка.

VS: Тогава за жените с които ни даде пример, това не са ли грешните мъже, щом те не могат да се държат по този начин естествено?

H: Знаеш ли, най-смешното е, че те са искрени. Да речем жената от първия случай, тя се криеше зад това, че е супер бизнес дама, защото се страхуваше от мъжете. Баща й е бил агресивен към нея в детството и никога не е била принцеса, а винаги това е искала, и е мечтаела за това. И понеже се страхуваше да бъде принцеса, не си го позволяваше и когато аз й го казах, тя ми отговори “Знаеш ли, че всъщност точно за това си мечтаех”. А другата обратно, тя винаги се преклоняваше пред мъжете, защото имаше много изискващ баща и винаги искаше да е зависима, не си позволяваше да има големи планове, мечти. Идеята на това, което правя е да помогна на човека да осъзнае кой е той, каква е неговата мисия в живота и когато ти ставаш себе си, не играеш роля. Винаги казвам “ти трябва да бъдеш себе си, това за което си дошъл е да бъдеш в силата си” и когато ти се опираш на силата си, на това, което си ти. Тогава за теб се появява и подобният партньор, който също не играе роли и всичко започва да върви.

VS: Колко дълго трае любовта?
H:
Вечно!

VS: Има ли други сигнали (освен емоционалните), от които се водим при избора на партньор?

H: Пак зависи от типажа жена, една жена търси мъж, който да й бъде баща, който да я обича безусловно, да се грижи за нея, да я обожава. Друга жена обича садист, тиранин, който ще я мъчи и ще я наказва. И точно такива лоши момчета за тях са удоволствие. Трета жена иска мъж, бизнес партньор, с когото заедно да развиват бизнес и да се подкрепят. Така че, зависи от какво семейство идва жената, често търси партньор подобен на родителите си или напълно обратното на тях. Също често търси своето идеално “аз” , това се нарича анаклитична любов. Търсим идеалното “аз”, какъв бих искал да бъда в моето идеално “аз”, такъв партньор търся. Ако аз искам да бъде успешна, умна, реализирана, аз ще търся такъв мъж.

VS: А, какви жени търсят мъжете?

H: Мъжете са по-честни в това отношение. Те търсят жена, която могат да обичат, жена, която ги вдъхновява, жена, която сексуално ги провокира. Мъжете избират малко по инстинкт, докато жената избира с главата, тя избира подходящия, хубава възраст, свободен, иска деца, може да се грижи за мен. Ние сме много по-прагматични, отколкото мъжете. Мъжете са много по инстинктивни.

VS: Какво е общото между българските жени, има ли проблем, който ги обединява?

H: По-скоро има проблеми, които обединяват съвременните жени. Ние сме жени, които още живеем по стари модели за оцеляване, нашите майки е трябвало да оцеляват, ние вече не, нямаме печки с дърва, има миксровълнови, има уреди, които ни помагат и много жени имат помощници с домакинството. В момента нямаме проблем с оцеляване, жената вече не е толкова претоварена, жената сега иска да бъде щастлива. Тя иска не просто брак, а щастлив брак, за разлика от нашите баби. Жената трябва да се научи, как да бъде щастлива, да се прероди като жена и да си позволи това нещо. Тогава и нейният мъж ще бъде щастлив, ако една жена е щастлива, тя го обича, тя се грижи за него, тя го възбужда, тя го прелъстява и тогава и той е доволен. Жената трябва да се научи да бъде щастлива.

VS: Как да разберем дали си губим времето с някой сладур?

H: Ако това те тегли надолу, ако с този мъж не се развиваш, ако с този мъж нямаш вътрешна светлина, ако с него се чувстваш грозна, ако това е твоят мъж, с него винаги ще се чувстваш много красива. Ако с този мъж нямаш предизвикателство за себе си, нямаш никакъв напредък, ако той избива своите комплекси за твоя сметка и те тормози, не ти позволява това или онова - това не е твоят мъж. Ако това е твоят мъж, с него ти вървиш нагоре, просто заедно се развивате, дори самото му присъствие означава много. Сега, като ми се налага много да пътувам и не съм със съпруга си, осъзнавам колко много ми липса, просто това, че е в къщи до мен, самата прегръдка. Човек е щастлив, когато поема ново предизвикателство в живота и знае, че някой го чака вкъщи, че някой ще те обича, някой ще се погрижи за теб, че имаш с кого да правиш любов, секс и това е безумно важно.

VS: Какво обичате да правите със съпруга ти когато ви остава време?

H: Ходим много на планина на SPA, на семинари, на масажи.

VS: Как да запазим страстта в една връзка, дори когато заживеем заедно?

H: Трябва да има пространство изобщо за това нещо. Ако и двамата сте изморени и скапани от работа, страстта не се появява. За страстта все пак трябва време, трябват общи преживяваня, някакви емоции, разговори, някаква дистанция, да се срещате по-рядко, командировки, пътувания. Всеки намира своя начин, но важното е да търсиш страстта.

VS: Какви са правилните аксесоари, за да го впечатлим?

H: Зависи от стила ти, има осем стила на обличане и за всяка жена е различно. За една трябват много малки, фини бижута, за други жени трябват много ярки, силни бижута, за трети много елегантни, за четвърти огромни. Зависи какъв е твоят стил, има чудесни тестове за определяне на това нещо. И когато ти определиш своя стил може да купиш нещо много евтино, но то да изглежда много скъпо на теб, и обратното, ако това не е твоят стил, бижуто може да изглежда евтино, дори и ако е скъпо. Много е важно една жена да знае своя стил, да купува дрехи в своя стил и своите цветове.

VS: Как да се облечем за първа среща?

H: Така, както се чувстваш уверена и комфортно. Избери твоята любима рокля, в която точно се чувстваш богиня. Винаги трябва да се чувстваш богиня на първата среща.

VS: А какво бельо да носим когато решим да си легнем с него?

H: Без бельо!

VS: А гримът и ароматът могат ли да донесат преднина по пътя към сърцето му?

H: Зависи, бях на среща с един мъж и той ми казва: “Наталия, имам алергия към парфюма ти” и цялата вечер кихаше и срещата не се получи. Така че е много специфично, също много мъже не обичат ярък грим, трябва да сме колкото може по елегантно гримирани, но да не личи, че сме. Естествената жена е красивата.

VS: Благодарим ти за ценните съвети!
H:
И аз благодаря!

More from View Sofia

More Други