Следва

МОМЕНТИ ОТ ДЕНЯ: Мирела тази сряда

Шоколадово-бадемова торта

Шоколадово-бадемова торта...

Food преди 9 години

Няма нищо по-хубаво от нещо сладичко след вечеря. А още по-добре е, когато сами сме си го приготвили. И тази изключителна рацепта за шоколадово-бадемова торта, изглежда е най-доброто решение. Първо, защото не се нуждае от никакво чакане пред фурната и второ, защото има доста полезни съставки, заради които няма да се чувствате виновни след това. 

Какво ни е необходимо: 

За блатовете:
1/2 чаша сурова киноа
1/2 чаша безглутенов овес
1 чаша бадеми
7 фурми, грубо нарязани
3 с.л. бадемово мляко

За крема: 
1/2 чаша какао на прах
1/4 чаша кокосово масло
1/4 чаша кленов сироп
2 с.л. еспресо
1 ч.л. eкстракт от ванилия
1/2 чаша бадемово масло
1/4 чаша бадемово мляко
1 с.л. мед

Как да я приготвим: 

Напръскваме формата за тортата със спрей против залепване. 

В кухненски робот разбиваме заедно киноата, овеса и бадемите. След което добавяме и фурмите. Продължаваме да разбиваме като в същото време добавяме към сместа 1 с.л. бадемово мляко. Когато е готова я изсипваме в формата за печене.

Когато кокосовото масло се е разтопило добре, към него прибавяме какаото на прах и разбъркваме. Добавяме и кленовия сироп, еспресото и ванилията и отново старателно разбъркваме до получаване на еднородна смес, която след това изсипваме във формата.

В отделна купа прибавяме мед, бадемово масло и бадемово мляко. Сместа трябва да е достатъчно рядка, за да може да се излее във формата за печене. Накрая с нож заглаждаме бадемовата смес отгоре и сме готови да похапнем. 

More from View Sofia

More Food