Следва

Pretty in The City: Мартина

Подробен наръчник за ексфолиацията

Безопасно е да се каже, че по-голямата част от нас са достатъчно внимателни към грижата за...

Hair преди 9 години

Може да се каже, че по-голямата част от нас са достатъчно внимателни към грижата за лицето си, и най-вероятно са изградили навика да ексфолират кожата си редовно. Разбира се, всеки има своя си начин, но знаем ли ние дали той е правилният, за да имаме винаги страхотни резултати. В това да се научим да ексфолираме правилно е разликата между меката, красива кожа и зачервената, раздразнена бъркотия, затова бързаме да споделим подробностите от наръчника на правилната ексфолиация, които да приложиш веднага.

Простата истина



"Често си мислим, че ексфолиантите, които съдържат сухи, малки частици в тях ще ексфолират кожата ни по-добре", казва дерматологът д-р Дейвид Банк, автор на "Красивата Кожа: ръководство как да си красива във всяка възраст". Сега е моментът да продължим напред и да кажем, че този мит е окончателно развенчан. Супер драскащите частици в ексфолиантите, в действително правят точно това, драскат и изтъркват повърхността на кожата. Повърхностните ожулвания могат не само да доведат до по-големи пори, но дразнят кожата и в нея проникват бактерии. Определено не това е целта!

Придържай се към нежните съставки



Основен принцип в ексфолирането на кожата е да избягваш продукти, съдържащи остри, твърди частици, особено естествени съставки, като например черупки от орех, кайсия или овес. Тези частици могат да причинят раздразнения и микроскопично сълзене на кожата, които са невидими с невъоръжено око, но са там и водят до неприятни последици. Най-добрият начин да ексфолираш с максимална полза, не е като търкаш лицето си надълго и нашироко с груб допир, а по-скоро с нежно масажиране с мека ексфолираща скраб, при това на вече почистено и влажно лице. Леко втрий сместа около носа, бузите и брадичката, именно това са областите, които са склонни към раздразнения, когато порите са запушени. Третирай кожата внимателно за не повече от три минути, за да се избегнеш дразнене. Изплакни с топла вода, докато усетиш, че не са останали никакви зърна от скраба, след това леко потупай лицето си с мека кърпа, за да го подсушиш.

Избягвай луфата на всяка цена



Д-р Банк твърди, че използването на традиционните луфи е доказано дразнещо, особено за чувствителна кожа. Още по-лошото е, че те се превръщат в плодородна почва за развитието на множество бактерии. "Бактериите растат в тях, а ти след това си ги слагаш на лицето. Това е рецепта за катастрофа!," казва д-р Банк. "Слагането на растящите бактерии върху лицето ти, може да доведе до дразнене, обрив или дори инфекция." Перфектната нежна алтернатива? Опитай с конджак гъба, като Boscia Konjac Cleansing гъба. Естествената (и естествено антибактериална) гъба, получена от корена на растението конджак, е толкова мека, че може да се използва ежедневно, дори и на деликатната зона под очите.


 

More from View Sofia

More Hair