Следва

Petrus - къщата на влюбените

Trattoria Giuseppe Verdi - от Италия с любов

Trattoria, в самия център на София, е мястото, в което парче от Италия диша със собствен дъх...

All About Life преди 9 години

Trattoria Giuseppe Verdi в самия център на София, е мястото, в което парче от Италия диша със собствен дъх. Храната, вълшебна, е приготвена изцяло от италиански продукти и оригинални рецепти, които лично главният готвач Джузепе е подбрал за тук.

Когато влезеш вътре и изкачиш първите няколко стъпала, се озоваваш до стената на Ромео и Жулиета. Едно умалено копие на тази във Верона, на което можеш да излееш любовната си мъка, или за радост на най-малките да нарисуваш... котка, например.



Любовта във всичките й форми - към Италия, към традиционната средиземноморска кухня и италианските вина, към живота - упоява още с влизането. Съвсем логично, уединеното място за двама до камината ни очаква в Деня на влюбените.



За разлика от всички други места, тук няма специално меню за празника. Кухнята е отново от родното място на главния готвач – Пулия, и е толкова вкусна, че и без нарочен повод е достатъчно специална. Без съмнение затова ресторантът е избран от редица популярни личности, като Андреа Бочели, Лара Фабиан, Иван Лечев, Ирмена Чичикова, Иван Димов, Карминьо и много други.

Изненадата, съвършено приятна, която ни спечели завинаги, се оказа винената селекция в ресторанта. В Италия този подбор се случва регионално. Затова и в менюто ресторанта виното е разделено на региони и всеки може лесно да го съчетае с традиционната кухня.

Тематично за месеца на виното и любовта, фокус в Траторията е родният град на Ромео и Жулиета. Едно от типичните вина за района около Верона е Soave - италианското вино на влюбените. И тъй като любовта трябва да е сладка, особено на този ден, това е и напитката, която ще пият любителите на италианските традиции на празника.

Trattoria Giuseppe Verdi се намира на бул."Г. С. Раковски" 174, тел.: 089 337 9767 и е второто ни влюбено откритие на годината. Ново, магнетично място, което обезателно трябва да се посети!

Facebook.

Най-вкусните ресторанти на София!

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.