Следва

Всичко по две

ТЕНДЕНЦИИ пролет/лято 2015: Черно и бяло

Черно-белите ансамбли ще царуват с пълна власт през пролетно-летния сезон, уви, нищо...

All fashion преди 9 години

Черно-белите ансамбли ще царуват с пълна власт през пролетно-летния сезон, уви, нищо смущаващо дотук. Eдна от най-класическите комнбинации, този път, ще изненадва в преливащ ентусиазъм, разнообразни текстури, мотиви и силуети. Новите експерименти се лутат измежду геометрични форми, абстрактни илюстрации и фолклорни мотиви, като умело разнообразяват на пръв поглед практичните пролетни визии.

Като контраст на всичко видяно дотук, черно-бялата симфония на пролетта носи хармония с модерна енергия и заем от миналото. Заемът се оказва именно 70-тарската вълна, а под нейно влияние панталоните се разкрояват, топовете стават дълги и подчертано минималистични - Giambattista Valli и Celine, а комплементиращият всяка една визия аксесоар е statement колието.


Giambattista Valli


Celine

Разнообразието от геометрични форми потопи модната сцена изцяло, като част от най-забажните предложения идват от Gareth Pugh, Givenchy и Balmain.


Gareth Pugh


Givenchy


Fausto Puglisi


Balmain

Подчертано графични и с майсторcки усет към детайла са колекциите на Giamba, Holly Fulton и Guy Laroche.


Giamba


Holly Fulton


Guy Laroche

Оптичната илюзия като акцент също е ясно застъпена в голяма част от дизайнерските колекции, и веднъж попаднали в омагьосания кръг на Gareth Pugh, Giambattista Valli и Halston, излизането е трудно, ако не и невъзможно.


Gareth Pugh


Gareth Pugh


Halston Heritage


House of Holland


Giambattista Valli

More from View Sofia

More All fashion