Следва

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 3

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 2

Главната причина за мълчанието и страха, с които е заобиколена менопаузата в...

Health преди 9 години

Вчера започнахме с обширния си и, надяваме се, изчерпателен материал за тази свръх интересна тема, а днес продължаваме...

Ако четиридесет и пет е зрелостта на младостта, петдесет е младостта на този втора зряла възраст. В действителност, имаме на разположение почти същия брой години, които да очакваме с нетърпение. Първата менструация при повечето жени започва на тринайсет и спира на около четиридесет и осем. Което означава, че имаме тридесет и пет менструални години на разположение. Продължителността на живота на една жена днес е средно осемдесет и една години. Така че, от времето, когато достигнем менопауза, средностатистически имаме още тридесет и три години, на които да се радваме.

Главната причина за мълчанието и страха, с които е заобиколена менопаузата в западите общества, е фобията от стареенето. Според антропологично проучване, индийските жени не се оплакват от депресия или психическите симптоми, причинени от този преход. Също така е и в Китай, където възрастта е на почит и негативните симптоми на менопаузата също не се наблюдават често, което показва, че отрицателните емоции, съпътващи тази промяна са на психична основа. В западните общества, младостта и сексуалното желание вървят ръка за ръка и за някои жени, които определят собствена си стойност главно чрез външния вид и сексуалната привлекателност, минаването границата от петдесет години е като спусната завеса, зад която те предпочитат да се чувстват невидими.



Друга причина за страха от перспективата на менопаузата е предположението, че тя се случва в една точка във времето. Жените са много уплашени, че на възраст четиридесет и девет всички тези неща, за които са чели - сърдечно-съдови заболявания, остеопороза, вагинална атрофия, ще се случат наведнъж, а това изобщо не е вярно, това е дълъг период, свързан не просто с менопаузата, а със самото остаряване и не е задължително всички изброени по-горе неща да се случат на нас. Здравето след този преход зависи от общото физическо състояние на организма ни през целия живот... СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ!

Meno Pause Formula направи възможна тази поредица, за което му благодарим! Препаратът е най-доброто средство при Менопауза, формула на Natural Factors – най-големият производител на природни продукти в Канада. Компанията предлага над 500 хранителни и диетични добавки, а специалистите й работят съвместно с екип от традционни лекари, натуропати, фитотерапевти, диетолози и друи, с цел максимално високо качество на всички продукти. Формулата на Менопауза съдържа силна натурална комбинация от билкови екстракти, сред които гроздовиден ресник, женско биле, аврамово дърво, див ямс и хмел - напълно безопасни и високоефективни, за да се чувстваме добре по всяко време и на всяка възраст...

Чети още за менопаузата като нов етап от живота тук >>>



Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 1

С подробния си материал за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна продължаваме утре, сряда, 25 февруари. Следете!

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.