Следва

МОМЕНТИ ОТ ДЕНЯ: Мирела този четвъртък

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 4

Всеки иска да бъде човека, който е бил преди. Но тялото сигнализира, че това наистина е...

Health преди 9 години

В понеделник, вторник и сряда започнахме, и продължихме, с обширния си и, надяваме се, изчерпателен материал за тази свръх интересна тема, а днес продължаваме...

Всеки иска да бъде човека, който е бил преди. Но тялото сигнализира, че това наистина е промяна в живота, и не можем да имаме същите изисквания към себе си, трябва да бъдем търпеливи и това е най-добрият начин да се справим с нарастващата неувереност и дори депресия. Която в началото е нормална, защото се смята се, че естрогена естествено повишава настроението, невробиологично той има химическо въздействие върху мозъка, подобно на антидепресант. Когато нивата в кръвта са много ниски, може да започнем да се чувстваме малко тъжни или депресирани, или да забележим раздразнителност или промени в настроението. Но, разбира се, не от клинична величина, при прехода към менопауза това може да се наблюдава само през първата година.

Важно е да знаем още, че ако искаме да започнем хормонална терапия, за да се справим със симптомите, тя трябва да бъде индивидуална според собствените ни нужди. Няма две жени, които да реагират по същия начин на терапии. Първата година е такава - на опити и грешки, на коригиране на дозата, видовете продукти, както и схемата на лечение.

Менопаузата не е болест. Това е един преход в живота, който носи със себе си различни вътрешни хормонални промени, които в действителност наистина са в ущърб на тялото ни. Когато нямаме естествен естроген, костите стават чупливи, шансовете за сърдечно-съдови заболявания се увеличават, влагалището става по-малко влажно, кожата ни става суха и тънка. В действителност обаче е вярно и това, че в днешно време има медикаменти, които чудесно повлияват процеса, свързан с играта на хормоните. Не и стареенето само по себе си обаче.



След като сме преминали дванадесет последователни месеца без менструация се счита, че сме в менопауза. И тогава свободата от досадното следене на календара е силно приветствана, а безпокойството, причинено от прехода е обикновено преминало или скоро ще премине. Дали сме или не сме на хормонална терапия, яйчниците вече са спрели да функционират. След като настъпи тази промяна в тях, навлизме в ново състояние на равновесие. Енергията ни, настроенията, както и цялостното усещане за физическото и психическото благосъстояние се възстановвяват, но, разбира се, с известна разлика от преди.



Това е времето, когато цялата мъдрост, която сме събрали от петдесет години опит излиза наяве. Сега, когато вече не сме подложена на културната дефиниция, която ни определя основно като сексуален обект и развъдчик, пълното единство между женските и мъжките качества е напълно възможно.

Meno Pause Formula направи възможна тази поредица, за което му благодарим! Препаратът е най-доброто средство при Менопауза, формула на Natural Factors – най-големият производител на природни продукти в Канада. Компанията предлага над 500 хранителни и диетични добавки, а специалистите й работят съвместно с екип от традционни лекари, натуропати, фитотерапевти, диетолози и друи, с цел максимално високо качество на всички продукти. Формулата на Менопауза съдържа силна натурална комбинация от билкови екстракти, сред които гроздовиден ресник, женско биле, аврамово дърво, див ямс и хмел - напълно безопасни и високоефективни, за да се чувстваме добре по всяко време и на всяка възраст. 

Чети още за менопаузата като нов етап от живота тук >>>



Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 1

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 2

Проблема на решението - всичко за менопаузата и защо тя всъщност не е страшна - Част 3


 

More from View Sofia

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.