Следва

Днес си купихме: панталони от 70-те, защото са задължителни и правят краката перфектни

Дизайнери за следене: Талия Варен

Един проект с малък диаметър все пак може да има глобално значение. Да, става дума за...

All fashion преди 9 години

Когато r = 15km.

Един проект с малък диаметър все пак може да има глобално значение. Да, става дума за мода, центърът на кръга е в Източен Лондон, лицето е Талия Варен, а търсеното са растения на тази скромна по площ територия, които могат да се използват за естествено оцветяване на текстил.

Оказва се, че такива има доста. Сърпицата, резедата, индигото, латинката, смрадликата, лавандулата, ревенът, листата от смокиня сигурно ще се преродят като художници в следващия си живот, просто защото им се удава да създават феерии от лекота и нежност.

Дизайнер, който синхронизира природните цикли и ритъма на модните сезони? Със сигурност логиката, усетът към дългосрочните тенденции на бъдещето и все пак съвременността на естетиката правят Талия Варен дизайнер, който ще следим изкъсо – не защото е лакомство за очите, а защото стройността на концептуалното й мислене има какво да ни даде.



Тя винаги е знаела, че ще създава визиите на един нов и много по-различен начин на живот, обвързан донякъде и със Slow Food Movement. Визуално смекченият концептуализъм все пак носи у себе си напрежението между изкуствения стремеж към комерсиалните цели и търсенето на личните ценности. Последните резултират от творческия импулс на човека във всяка една възраст, а най-лошото на първите е, че в неаргументираната си забързаност изобщо ни карат да забравим за себе си.

Откъде произлиза цялата обърканост? Може би действаме с твърде много излишни действия и губим ценно време. Варен търси решение на тази проблема, напомняйки ни, че модата може да бъде и медиатор на новите идеи. И този медиатор да говори високо и отчетливо, съобразявайки се с визуалните изисквания на съвремието си, а благотворното въздействие на идеите му и реализацията им да отива към пуританско спокойствие.



На езика на модата Талия изразява това напрежение с контраста между лека коприна и тежко платно, а използваните части на облеклото са необичайни: престилки, които правят модата бавна като Slow Food Movement, оставяща ни да се наслаждаваме на движението по пътя на най-малкото съпротивление.

След завършването на курса по Мода и Околна среда в престижния London College of Fashion, Талия логично се отдава на бавен процес на търсене на следващата интересна идея. А ние я очакваме с нетърпение, защото в този радиус на идеите се корени и бъдещето.












 

More from View Sofia

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.