Следва

Животът след 45: Салма Хейек

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 16 - 22 февруари

Сдружение Трансформатори са вечната въпросителна в този град – започват дискусии за средата ни, архитектурата, начина, по който се движим и живеем заедно...

Events преди 9 години

Thrashing Mania XVІІ

Кога: 17 февруари, 20:00 часа
Къде: "Три уши"

Седемнадесетата THRASHING MANIA ще се състои в столичния клуб "Три Уши".

В нея ще вземат участие финландската траш метъл банда AXEGRESSOR и българската траш метъл група HELLRIDER.

AXEGRESSOR са създадени през 2006 г. и имат вече 4 дългосвирещи албума. Те са повлияни от немските траш метъл банди DESTRUCTION, SODOM и KREATOR. Групата е деляла сцена с ONSLAUGHT, DARK TRANQUILLITY, SOILWORK и MUNICIPAL WASTE.

Билети се продават ексклузивно в системата на EVENTIM.

Вход: 10 лева.

 

 ТЕБ.Е.ШИР - инсталация

Кога: 12 февруари - 08 март
Къде: Credo Bonum

Сдружение Трансформатори са вечната въпросителна в този град – започват дискусии за средата ни, архитектурата, начина, по който се движим и живеем заедно. Новият им проект ни връща в класните стаи за един важен урок за образованието – но без назидателен учителски тон, а с разбиране.

Резултатите от изследването им за начина, по който учим и възприемаме информация, са събрани в изложбата Теб.е.шир. Условно разделена на четири части, тя говори на всички замесени – от децата до учителите – а фотографиите на Теодора Урдева показват отвътре няколко училища с по-нетрадиционен подход на обучение (да, има ги и в България).

Фестивал Brazzobrazzie

Кога: 19 - 21 февруари, 22:00 часа
Къде: Sofia Live Club

Четвърто издание на фестивала, посветен на сладката лудост и на красотата на духовата музика.
Brazzobrazzie 2015 е подготвило отлична международна програма с шест банди, виртуози в освобождаването на духа на забавлението и на радостта от живота.
Ще се забавляваме заедно с:

Младите фънк ентусиасти от Funky Miracle!
За пръв път на софийска сцена – варненските суинг романтици V.S.O.P!
За пръв път в България – италианските брас машини Radio Zastava и Ottoni Animati, както и огненият оркестър от Румъния Zuralia Orchestra!
И отново

Вход:  в България – любимците на безброй публики от различни точки на земното кълбо – FANFARE CIOCARLIA!
19 февруари - 10 лева; 20 и 21 февруари - 20 лева; фестивален билет - 40 лева. 

NightLive series

Кога: 20 февруари, 22:30 часа
Къде: Студио Орфей

Moonlight Breakfast и GRiZ са първите артисти, поканени от EventEase за първото издание на новата поредица събития NightLive, които стартират ударно на 20-ти февруари!

В нощния живот на София започва нещо ново и вълнуващо. NightLive ще e поредица от концептуални вечери, която ще предложи на жадните за нови музикални преживявания събития с над 6-часова музикална селекция от поне две лайв изпълнения на чуждестранни групи, заедно с лайв проекти на различни български артисти и диджеи.

Първото издание на NightLive ще се проведе в “Студио Орфей” на 20-ти февруари като част от музикалната платформа на Ballantine’s My Beat със специални гости: нежните Moonlight Breakfast и американската сензация GRiZ.

Вход: Билетите „Ранно Пиле“ на цена от 15/20 лв. могат да бъдат закупени само от магазин “Яко” /ул. Граф Игнатиев 43, а стандартните и онлайн билети ще можете да намерите в мрежата на Eventim.bg /магазини Гермонос, Пикадили, ОМВ, НДК, Офис 1 и др/ на цена от 20/25 лв.

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Кино:

Дякон Левски ексклузивно в Euro cinema и G8 cinema
 

Четене:

Представяне на книгата: Неразказаната българска абстракция

Музика:

Хип хоп души - volume 2
Зимен път (Ф. Шуберт)

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 3 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 2 седмици

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?