Следва

През седмицата ще видим ОЩЕ...

Животът след 45: Салма Хейек

Салма Хайек е много повече от просто красиво лице, 48-годишната красавица е...

People of art преди 9 години

Продължаваме страхотната поредица, в която с удоволствие и бодър поглед към бъдещето представяме великолепието на жените след 45, защото силата, зрелият опит и заразяващата красота в тази възраст са истински опиум. Жени, живели вече няколко десетилетия, при това надарени с дарбата да се справят с възрастта, или, нека го наречем порастването, по най-блестящия възможен начин.

И защото мнозина се страхуват от тази деликатна граница, около и над 45, ние създадохме тази рубрика, за да докажем, нищо, че го знаем, че това е един от най-хубавите периоди в живота на жените. Когато нищо не може да накърни увереността в собстевните сили и нищо не може де попречи на стигането на личното щастие, след години на гонене. 

И независимо от възможните промени в психиката и физиката, на 45 и отгоре, ние сме повече жени откогато и да било. Стига само да знаем  какво заслужаваме и как да го получим. 

Ред е на 45-годишните да покоряват. Сърца, емоции и житейски върхове! А трудностите и борбата, която водят с времето и неговите закони, могат само да направят крачката по-сладка. 

Без страх от времето! е слоугънът на тази поредица. В която днес гостува Салма Хайек.

Салма Хайек е много повече от просто красиво лице, 48-годишната красавица е успешна актриса, отдадена майка на малката си дъщеричка Валентина и съпруга на Франсоа-Анри Пино, приятен и свръхбогат мъж, главен изпълнителен директор на фирмата PPR, която притежава Gucci, Yves Saint Laurent и Balenciaga.

Казаното дотук не е достатъчно за Салма, която, освен че остарява по най-великолепния възможен начин, никак не стои със скръстени ръце, за да се пази от бръчки, например, а наскоро стартира собствена линия козметични продукти - “Nuance”. Само един поглед е достатъчен да се убедим, че актрисата наистина знае как да се грижи за себе си отлично и няма да открием и намек за бръчки, недостатъци или тъмни кръгове под очите. Красавицата винаги сияе, а освен чудесно поддържаното й лице, тялото й е като на богиня.

Затова днес събираме всички есенции на Салма за красотата, които определено вдъхновят за едно по-красиво аз.



С времето разбрах, че… трябва да знаеш кой си, да се обичаш такъв, какъвто си и да правиш най-доброто, което можеш с това, което имаш. Това се отнася за фигурата, отнася се и за всичко останало. Трябва да имаш чувство за хумор, дори когато става дума за теб и да си даваш почивка. Трябва да си добър към себе си, дори да не е лесно понякога.

Тайната на перфектния грим е… да изглежда, все едно нямаш никакъв грим. Ако не си сигурна кой е най-подходящият цвят руж, погледни от вътрешната страна на устните си, и избери цвят близък до този, гарантирам ще има по-естествен вид пред това да си щипеш бузите.

Тялото ми сияе… когато преди душ го масажирам със суха четка с естествен косъм. Това е чудесен начин да се стимулира кръвообращението и да се отървеш от мъртвите кожни клетки.

Балансирана съм с… тайландски масаж - кръстоска между масаж и йога клас, прави чудеса за връзката между тялото и ума. След това имам чувството, че имам изцяло ново тяло.

Лицето ми е красиво… когато нежно го масажирам, за да тонизирам мускулите. Нежното докосване на кожата е добро за кръвообращението и действа тонизиращо. Винаги като нанасям моя antiaging крем си правя нежен масаж.

Любимият ми крем е… “Nuance” Salma Hayek Super Cream, в който има кора от дърво tepezchohuite, което е използвано в продължение на години в Мексико при изгаряния. Той напълно регенерира кожата!

Енергична съм защото… си правя фрешове, те ме връщат към центъра, ако съм се отклонила прекалено към парижкия стил на живот с вино, макарони и сирене. Органичните плодове и зеленчуци ми дават основните хранителни вещества, но не се лишавам от здравословни мазнини, като бадемово мляко, те са толкова добри за кожата.



Косата ми е най-секси... когато я оставя естествена. Имам вълниста коса и знам, че не е секси постоянно да се боря с къдриците си. Когато изляза от банята, слагам много спрей с морска сол на влажна коса и я оставям да изсъхне сама. Косата ми никога не е изглеждала по-добре.

Истината е, че… жените са склонни да бъдат по-уверени в себе си и във външния си вид с възрастта и това е начина, по който трябва да е. Всъщност е много важно и хубаво да се чувстваш развълнуван от себе си.

Храната е… щастие! Щастлив съм, защото ям. Аз съм на 48 и нямам ботокс. Знаеш ли защо? Защото ям! Ям всичко - мазнини, зеленчуци, всичко. Ако тренираш прекалено много и не ядеш достатъчно, това взима своя дан от кожата ти. Започваш да остаряваш и знаеш ли какво? Изглеждаш нещастен.

От баба научих… о, страшно много неща! Баба ми беше нещо като вещица в нашето малко село в Мексико. Тя знаеше как да лекува всякакви заболявания с помощта на билки, растения и много различни екзотични съставки. Жените от всички краища идваха при нея за помощ и дори да раждат бебетата си. Моята линия за красота се основава на много лични рецепти, които знам от нея и работят.









Поредицата се осъществява с любезната подкрепа на Meno Pause Formula, с помощта на която Животът след 45 е прекрасен, въпреки настъпващите промени в женския организъм. Менопаузата вече не е маркер, който означава край на пътя, а врата към втора зрялост, по-силна и по-уверена, която всяка уважаваща себе си жена може и трябва да отвори с лекота.

Чети още за менопаузата като нов етап от живота тук >>>


 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 7 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра