Следва

Notosgalleries: Добре дошли в новия моден оазис на София

LFW: Gareth Pugh есен/зима 2015

Британецът Gareth Pugh е един от най-ексцентричните и коментирани модни дизайнери. Дебютът му е...

All fashion преди 9 години

Британецът Gareth Pugh е един от най-ексцентричните и коментирани модни дизайнери. Дебютът му е през февруари 2005г. на Седмицата на Модата в Лондон. Първото му самостоятелно шоу също е в Лондон, година по-късно, на Седмицата през 2006-а, подкрепено със спонсорството на Topshop NEWGEN. 

Характерният му почерк се откроява и разпознава по обемите и формите, с които експериментира. Определено завладяващ и недостижим по някакъв свой, шантав начин, той не прави изключение с ексцентричността си и в Лондон, този път на Седмицата на модата Есен/Зима 2015.

В колекцията виждаме много PVC, напомпано в обемни палта, ризници, неправилни форми, маски. Материалите включват и кожи от норка, синтетични косми, метални елементи.

Моделите са с изрисувани кръстове на лицето. Големите яки, шапки с козирка, окачени с вериги са характерни за Гарет и нетипични за общата маса дизайнери детайли.

Вдъхновен от Готиката,  този парад на вещици-воини доминира на ревюто на Пю. Дрехите са безупречни, сред тях дълги, разкроени поли, минималистични палта и пелерини, панталони с широк крачол, кожени ризници. Всичко е черно, посоката - мрачна, внушението - епично и право в стила на дизайнера. Правят впечатление хилядите черни сламки, подредени и използвани като заместители, имитиращи ресни върху роклите.

Воден от стремеж към съвършенство, вечно непостижимо, Гарет Пю шие една интензивно въздействаща колекция, чиито пазарен успех предстои да проследим в сезоните напред.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 11 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.