Следва

Notosgalleries: Добре дошли в новия моден оазис на София

LFW: Gareth Pugh есен/зима 2015

Британецът Gareth Pugh е един от най-ексцентричните и коментирани модни дизайнери. Дебютът му е...

All fashion преди 9 години

Британецът Gareth Pugh е един от най-ексцентричните и коментирани модни дизайнери. Дебютът му е през февруари 2005г. на Седмицата на Модата в Лондон. Първото му самостоятелно шоу също е в Лондон, година по-късно, на Седмицата през 2006-а, подкрепено със спонсорството на Topshop NEWGEN. 

Характерният му почерк се откроява и разпознава по обемите и формите, с които експериментира. Определено завладяващ и недостижим по някакъв свой, шантав начин, той не прави изключение с ексцентричността си и в Лондон, този път на Седмицата на модата Есен/Зима 2015.

В колекцията виждаме много PVC, напомпано в обемни палта, ризници, неправилни форми, маски. Материалите включват и кожи от норка, синтетични косми, метални елементи.

Моделите са с изрисувани кръстове на лицето. Големите яки, шапки с козирка, окачени с вериги са характерни за Гарет и нетипични за общата маса дизайнери детайли.

Вдъхновен от Готиката,  този парад на вещици-воини доминира на ревюто на Пю. Дрехите са безупречни, сред тях дълги, разкроени поли, минималистични палта и пелерини, панталони с широк крачол, кожени ризници. Всичко е черно, посоката - мрачна, внушението - епично и право в стила на дизайнера. Правят впечатление хилядите черни сламки, подредени и използвани като заместители, имитиращи ресни върху роклите.

Воден от стремеж към съвършенство, вечно непостижимо, Гарет Пю шие една интензивно въздействаща колекция, чиито пазарен успех предстои да проследим в сезоните напред.

 

More All fashion