Следва

Един мюзикъл ден подарък. Само през февруари и само в Sofia Ring Mall

Каква е връзката между менопауза и метаболизъм и как да я обърнем в наша полза?

В съвременното ни ежедневие с интернет и телевизия, реалити програми и реклами за какво ли не, сме склонни да мислим, че вече няма теми табу...

Health преди 9 години

В съвременното ни ежедневие с интернет и телевизия, реалити програми и реклами за какво ли не, сме склонни да мислим, че вече няма теми табу, че всяка тема е разрешена и широко обсъждана. Замислихме се обаче и осъзнахме, че всъщност има един въпрос, който някак остава встрани от дискусиите и винаги е леко неглижиран. Говорим за менопаузата, един важен преход в живота на всяка жена, на който ние ще отделим следващите няколко седмици. За да бъдем наистина полезни по темата, се обърнахме с едни от най-често задаваните въпроси по темата към д-р Маргарита Маламова.

Въпрос: Каква е връзката между менопауза и метаболизъм и как да я обърнем в наша полза?

Отговор: При жени в менопауза настъпват промени във въглехидратния метаболизъм, което може да доведе до натрупване на тегло. За да избегнете това трябва да изключите от менюто си белите брашна, рафинираната захар, както и много сладките плодове. Приемайте повече зеленчуци, плодове с ниско съдържание на захари и белтъчини.

Добре е и да се увеличи физическата активност. Избягвайте заседналия начин на живот. По време на менопаузата се повлиява и костния метаболизъм.

Д-р Маргарита Маламова, консултант към здравния сайт www.revita.bg

More Health

Детокс напитката, която топи мазнините за 14 дни

Health преди 1 месец

Търсите решение за изгаряне на мазнини и възстановяване на силуета за само 14 дни? Не търсете повече! Ето една магическа детокс напитка, която, ако включите в ежедневната си рутина, ще стимулирате метаболизма и ще постигнете целта си, ако тя е здравословно отслабване.