Следва

Б като Библия, Б като Блог

NYFW: Тomas Maier, Zac Posen, See by Chloe, Есен/Зима 2015

Седмица на модата в Ню Йорк и всичко интересно от първата седмица в месечния моден маратон...

All fashion преди 9 години

Тече Седмцата на модата в Ню Йорк. Блаженство и пълни с впечатления очи. Видяхме в подробности страхотното ревю на Rag & Bone и голяма доза зареждащ стрийт стайл, а какво се случва междувременно...

Tomas Maier











Първият ден от Седмицата на Модата в Ню Йорк бе стартиран от немския дизайнер Томас Майер, креативнен директор на Bottega Venata, която е част от Kering.

Своя собствен лейбъл Майер създава през 1997г. с бизнес партньора си Андрю Престън. Колекциите му се продават в над 100 магазина, в повече от 30 страни по целия свят.

В тази си колекция той показва как мисли за своите клиенти и за това как те да се чувстват удобно в ежедневието си, когато пътуват или просто се разхождат в градска среда.

За есента той актуализира почерка си елегантно с контрастиращи елементи, играе с различни текстури и монотонна палитра от цветове. Леки материи, черно кадифе, удължени кашмирени и вълнени пуловери, показани на половина ризи, загащени в шарени копринени поли. Той добавя и спортна серия, която нарича униформа за пътуване. Отново въвежда и роклите тип риза в съчетание с жабо и панделка и колан през талията.

Zac Posen - Sixties Space Age Collection





















Зак Позен представя съвременната си колекцията Sixties Space Age. Кръгли/кръгообразни части, обемни форми, вдъхновени от звездните небеса щампи и текстури. Блестящи елементи, стреч-кадифе/плисирано кадифе, обработена кожа, имитираща фолио и цвят металик носят модерния дух на колекцията.

Горещото розово придава женственост на визията, доближаваща се повече до стила на Позен, коприна, трикотаж и шифон, това, което е характерно за елегантния вид на всяка съвременна жена. Той разширява колекцията си и добавя връхни дрехи, използва агнешка кожа, варена вълна, някои от моделите са с шикозния омбре ефект.

See by Chloe




















Британката Clare Waight Keller, която е главен виновник за красивата колекция на френския бранд, показа вдъхновението си от стила на Margot Tenenbaum, странната героиня на Гуинет Полтроу в култовия филм „The Royal Tenenbaums”. В по-широк аспект, тя показва Клои момичето като студентка в Сорбоната, например, която прекарва свободното си време следобед в библиотеката с приятелки.

Нейната колекция носи колежанско докосване, неустоим момичешки чар, нежност, фина елегантност, роклите с яка и удобни пуловери са само част от така атрактивната колекция. Горчица, оранжево и розово, щампи на цветя придават нотка женственост. Открояващият се стил е смесица от деним и пъстри, обемни мохер палта, някои украсени с ресни за акцент.

Очаквайте следващите интересни присъствия на Седмицата но модата в Ню Йорк в снимки и текст след малко. 
 

More from View Sofia

More All fashion