Следва

Баща и син си говорят за Левски - нова рубрика на БНТ

Наградите Оскар: най-неприятните тоалети, които историята познава

null

People of art преди 9 години

Как изглеждаш, в какво си облечен, как си гримиран и какво казваш в тази заветна вечер, е тема, която занимава заинтересуваните поне няколко месеца преди реалното случване на нещата.

Безброй проби, уговорки, колебания, пак проби и прочее, плюс диета, щурмове на фитнеса и на козметичката; при такава организация повечето рискове би следвало да са сведени до минимум. Обаче пробойни винаги има, и това прави събитията за връчване на престижния Оскар през годините още по-пикантни.

Признаваме, че една модна критика често е субективна. Ако си спомняте роклята на Ким Бейсингър от преди години, ушита по неин собствен дизайн, ще се съгласите, че такъв фриволен експеримент е ужасно труден за преглъщане, което не попречи на хилядите поклонници на звездата да приемат дрехата за истински шедьовър.

Няма принципно единогласие, с изключение на едничкия път, в който през 2000 година Гуинет Полтроу просто съсипа всички с роклята си Alexander McQueen. 10 години по-късно, "засечката" беше призната и от самата Гуинет — естествено, с уговорката, че не роклята е била виновна. «Просто трябваше в този случай да си сложа сутиен», — сподели актрисата в едно от интервютата си.

Освен оправданата виновна обаче, има и други силно разтегливи от гледна точка на безукорна естетика тоалети. Да им се израдваме, преди следващата порция тази неделя вечер.


Ким Бейсингър (1990)


Джоди Фостър в Giorgio Armani (1989)


Ума Търман в Christian Lacroix (2004)


Гуинет Полтроу в Alexander McQueen (2002)




Бьорк в Marjan Pejoski (2001)


Джина Дейвис (1992)


Деми Мур (1989)


Шер в Bob Mackie (1988)


Файт Хил във Versace и Камерън Диас в Emanuel Ungaro (2002)


Дженифър Хъдсън с Оскар де ла Рента (2006)


Мерил Стрийп в Lanvin (2012)


Селин Дион в John Galliano за Christian Dior (1999)


Сюзън Сарандън в Dolce & Gabbana (1996)


Хилари Суонк в Dior (2003)


Тайра Банкс (2000)


Кейт Хъдсън в Stella McCartney (2001)


Селма Блеър във Versace (2002)


Камерън Диас в Emanuel Ungaro (2002)


Дженифър Конъли (2004)

 

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра