Следва

Новите АРТ лица: Ража Дабдуб и Илияна Георгиева - PLAY ON!

Баща и син си говорят за Левски - нова рубрика на БНТ

От 23-ти февруари БНТ1 започва излъчването на 5-серийна рубрика, посветена на Васил Левски...

Events преди 9 години

Уникалният формат „Имам да ти казвам нещо”, търси изгубената връзка между поколенията, през разказа за живота на Дякона. Всеки понеделник в минутите след 7 часа, в рамките на сутрешния блок „Денят започва”, зрителите ще проследят срещата между един баща – Андрей Захариев и неговия 10-годишен син – Андрея Захариев. Разговорът между тях се развива около въпросите – как се става човек-лъв, какво събира Левски и Иисус, защо още не можем да настигнем някои от идеите на Апостола.

Връзката между бащата и сина наистина е интересна. Андрей Захариев е доктор по философия , изследовател на световната история, водещ на телевизионно предаване, пее възрожденски песни и пише есета. Но в тази документална поредица той ще се изправи пред въпросите на своето дете и ще трябва да отговори на най-трудните от тях.

Лицето на „По света и у нас” и „БНТ Такси” Спас Кьосев за първи път влиза в ролята на режисьор. Впечатляващите кадри са дело на операторите Атанас Атанасов и Мартин Велчев, Вяра Китанова е асистент-режисьор, а Албена Колчакова - продуцент. „Имам да ти казвам нещо” се реализира по идея на Райчин Генов.

Форматът пита дали съкровището което търсим, в крайна сметка, не е скрито именно в домашното ни огнище. Единственият начин да промениш някого или нещо е чрез личен пример. Нашият проект се опитва да подскаже, че общото ни бъдеще зависи най-вече от отношенията по между ни, от вниманието, което си обръщаме, от уроците на времето, които се предават от баща на син.” – казва Спас Кьосев за поредицата.

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.