Следва

Честито и благодарим! Lancôme на 80 години

Изпробвано: 8 ползи от кокосовото масло

Модният свят има своите "It" момичета, света на здравословните храни има своите модерни, трудни за произнасяне суперхрани...

Body преди 9 години

Модният свят има своите "It" момичета, светът на здравословните храни има своите модерни, трудни за произнасяне суперхрани. А света на красотата има своите чудодейни масла като мароканското и аргановото например, които имаха своя момент на слава, но в момента са стара новина.

Кокосовото масло сега е в светлините на прожекторите за своите 15 минути слава и сякаш всички навсякъде говорят за него. Накъдето и да погледнем, кокосово масло се слави като магично що се отнася до красотата - отстранява грима, можеш да го използваш за бръснене и има още много други ползи, които ние открихме в точно 8 изпитани и неочаквани начина да се възползваме от божествената смес.

Кокосово масло за отстраняване на грим

Дали кокосово масло може да премахне грима ни вечер? Технически да, като сложим малко на памучен тампон и приложим на кожата, както правим със стандартно мляко за почистване на лице. Само трябва да се внимава да не попадне в очите, защото усещането не е приятно.

 

Кокосовото масло при начупени краища на косата

Точно така, кокосовото масло върши чудеса с накъсаните краища. Слагаме малко количество в дланта си и разтъркваме ръцете хубаво докато се затоплят, после ги прекарваме през краищата на косата. Това ще я направи коприно мека и блестяща.

Кокосовото масло като крем за бръснене

Обикновените гелове за бръснене изсушават кожата, а ние със сигурност не искаме това. За разлика от тях кокосовото масло съдържа съединения, които естествено овлажняват кожата. Просто нанесяме кокосово малко на зоните, които искаме да обръснем и после дори не се налага да използваме лосион. Кожата е невероятно гладка и чиста от кокосовото масло, защото то работи не само като крем за бръснене (по-добре, всъщност), но също и като дълбоко овлажняващ крем.

Кокосовото масло като нощен крем

Освен че мирише страхотно, кокосовото масло може да се използва като нощен крем и да помогне на кожата ни да се чувства страхотно на сутринта. Освен това има подмладяващи свойства. Съхраняваме маслото в хладилника и просто преди лягане използваме малко количество, което да затоплим в дланите си и после да нанесем на почистено лице.

Кокосовото масло за лечение на кожички

Ако някога сте изпробвали кокосова масло на кожичките на ноктите си, със сигурност ще потвърдите, че работи. Използваме малко от него на чисти и подсушени ръце и масажираме в ноктите в продължение на няколко минути.

Кокосовото масло за избелване на зъбите

Това може и да учуди скептиците, но всъщност кокосовото масло се справя страхотно с избелването на зъбите. Смесваме малко от маслото с малко сода и с получената смес търкаме зъбите си. Това масло наистина полира повърхността на зъбите, оставяйки ги перлено бели, дори и след сутрешно кафе и вечерното червено вино. Допълнителен бонус е, че не дразни зъбите, дори ако са по-чувствителни. Единственият проблем, за който се сещаме, е липсата на ментова свежест, но можем да се справим с това като използваме за финал вода за уста.

Кокосовото масло като балсам за устни

Можем спокойно да използваме кокосово масло, за да хидратираме дълбоко своите устни и да ги направим гладки и меки. Препоръчваме нежен ритуал за красота, като го прилагаме няколко вечери в седмицата за наистина страхотни резултати.

More Body