Следва

Червена чанта с овца - новото произведение на Кара Делевин за Mulberry

NYFW: Rag & Bone, eсен/зима 2015

Мини-филмът с танцуващия Михаил Баришников направи на Rag & Bone такава реклама, за коят...

All fashion преди 9 години

Мини-филмът с танцуващия Михаил Баришников направи на Rag & Bone такава реклама, за която, колкото и да си блъска главата мениджмънтът на който и да е друг бранд, надали ще постигне скоро. А ето че вчера, Маркус Уейнрайт и Дейвид Невил на вълната на успеха, представиха в Ню Йорк и дамската колекция.

След невероятният бум на рекламата за есенно-зимната мъжка колекция, имаше риск, каквото и да покажат на подиума сега дизайнерите на Rag & Bone да не успее да повтори успеха на скорошната капания за мъжка мода. Припомняме, че Маркус и Дейвид изобщо се отказаха от ревю мъжка мода, ограничавайки се с въпросния мини-филм. В него главни герои станаха младокът, удивителен танцьор Чарлз Райли, известен като Lil Buck, и Михаил Баришников — който именно направи бума: видеото се разпространи светкавично из целия нет, и покори дори и онези, които нямат никакво отношение към модата. Как щеше да се отрази подобна информационна буря на представената онзи ден в Ню Йорк дамска колекция, беше сложно да се предвиди, но щеше да е жалко да се неглижира работата на творческото дуо, защото наистина е добра.



На подиума бяха показани всички стратегически важни за Rag & Bone теми: спорт, милитъри, улична мода и характерния безпорядъчен нюйоркски стил.

Най-неочакваният момент, обаче, станаха роклите-комбинезони, облечени върху панталони и отгоре стилизирани с обемни връхни дрехи и топове. Особено странно и безстрашно те изглеждат в съчетание не с класическите якета и манта, както сме свикнали да ги виждаме, а в обкръжението на бойни и дори агресивни неща. Нежната коприна с апликации от тъмна дантела Уейнрайт и Невил миксират с лакирана кожа и блестящи обемни пухенки, плътни поли, буквално прорязани с метални ципове, хусарски военни жакети и дебели якета в неон.
 

More All fashion