Следва

Иванина на корицата на FHM

Теория на конспирацията

ViewSofia целокупно и с интерес следи сайтовете за улична мода по света и безспорните ни любимци са два: The Sartorialist...

All fashion преди 15 години

ViewSofia целокупно и с интерес следи сайтовете за улична мода по света и безспорните ни любимци са два: The Sartorialist и GaranceDore.

Американският The Sartorialist е създаден преди около две години от Скот Шуман. Преди да започне да снима световния моден елит по време на модните седмици в Париж, Лондон, Милано и Ню Йорк г-н Шуман оглавява отдела за мъжка мода в Bedford Goodman. Две години след създаването на една от първите street style платформи в света Шуман се радва на милиони посещения дневно, на страшно много приятели и почитатели и на присъствието на най-добре облечените хора от цял свят в сайта му.

Гаранс Доре е графичен дизайнер по образование и по професия. Но в свободното си време, французойката се занимава със снимане на добре облечените хора по света. Освен street style снимки, във френския сайт можеш да откриеш и красиви илюстрации на едни от най-впечатляващите хора, които присъстват в категориите на GaranceDore.fr



Сн. 1: The Sartorialist, сн. 2: Garance Dore

Това, което ни смути и провокира обаче са два броя снимки. Едната правена в Ню Йорк от Скот Шуман, а другата правена в Париж от Гаранс. Поне в кредитите под снимките пише така. Почеркът им е ясен - Гаранс се впечатлява от детайла, а Скот предпочита цялостната визия, но дамата с високите боти с жълта подметка на Yves Saint Laurent е една и съща и на двете снимки.

Да, на едната е с чорапогащник, на другата не, но по всичко личи, че и двете са правени по поръчка. Подобен заден план и по едно и също време. 



Сн. 1: The Sartorialist, сн. 2: Garance Dore

В големия улов намерихме и друг подобен "гаф": снимкa, на която Скот Шуман снима млад фотограф без блуза, а на кадъра се вижда как самата Гаранс Доре снима същия млад фотограф в гръб. Въпросното момче се появява и в Garancedore, но този път с блуза.

Въпреки това различните им гледни точки впечатляват всички. И удовлетворението от красивите снимки си остава за нас.

А за тези, които черпят вдъхновение от уличната модна фантазия на София, екипът ни прави с удоволствие и любов Sofia Street Style, който ти познаваш добре.
Весела Коледа! 

More All fashion