Следва

NYFW: Alexander Wang, eсен/зима 2015

LFW: Marc Jacobs есен/зима 2015

Тихо безвремие цари в тази колекция и при първия поглед върху нея имаш чувството, че сякаш вече си...

All fashion преди 9 години

Тихо безвремие цари в тази колекция и при първия поглед върху нея имаш чувството, че сякаш вече си виждал всичко това. Да, така е, но си го виждал при самия Джейкъбс, не някъде другаде. Marc Jacobs вади най-доброто от доброто от досегашните си неща и с едно ревю подпечатва завинаги собствения си стил.

Последната си топла, топла колекция Марк Джейкъбс посвещава на Даяна Врийланд — легендарната модна редакторка и главен редактор, която подхожда и към модата, и към живота с еднаква страст и възторг.

Категоричен в изказа си, Марк Джейкъбс видимо няма желание да създава приятни, леко носими нещица, нито да се ангажира със задачи с невиждан мащаб. Той изважда на ревюто собствения си свят (този път взел образа на огромната гостна на самата Врийланд с грамадни копия на картини, украсяващи стените), а колекцията се състои от тотални обекти на желанието. «Простото: "искам това" е нищо",говори сам на себе си Джейкъбс в бекстейджа. Трябва да е "Не мога да живея без това!"

Нещата му произвеждат ли в действителност това впечатление? За тези, които обичат естетиката на тази модна къща, с нейната страст към богатите текстури, строгостта на мъжкия костюм с неговата твърда тежка тъкан, и едновременно порочността на прозрачните, обшити с пайети и пера рокли - определено да. И точно те са, които ще приемат свръх положително факта, че тази колекция изпада от всички актуални днес тенденции и движения, напълно отричайки съществуването на понятието «дух на времето».

Докато останалите дизайнери изследват 60-те и 70-те, Джейкъбс се връща в самото начало на XX век. Той отново прави разкошни рокли и палта, които не е лесно да си представим в 2015 година, украсява късите вълнени жакети с пищни ръкави от рошава кожа, с трогателно внимание обшива роклите с пайети, жилетките - също, а полупрозрачните ефирни дрехи обсипва с бродерии и апликации, допълва ги с високи ръкавици, лачени ботуши и сияещи акценти.

И това е много радостно, да видиш нещо толкова добро, когато всички, дори и най-талантливите, от години бягат все в един коридор.

More All fashion