Следва

”Бърдмен”, Мур и Редмейн с триумф на Оскарите

През седмицата ще видим... Или най-интересното в афиша на града 23 февруари - 01 март

„Яце форкаш“ на родопски диалект означава „много бързаш“ и е заглавие на второто вербатим представление на „Вокс Попули“, построено върху интервюта, разкази и песни... 

Events преди 9 години

Яце Форкаш - вербадим спектакъл

Кога: 23 февруари, 19:30 часа 
Къде: Червената къща 

Студио за документален театър „Вокс Попули“ представя „Яце форкаш“

„Яце форкаш“ на родопски диалект означава „много бързаш“ и е заглавие на второто вербатим представление на „Вокс Попули“, построено върху интервюта, разкази и песни, които екипът събира на експедиция в Родопите през август 2012. „Яце форкаш“ е сценичен разказ за изчезващите неща – автентичния фолклор, родовата памет, селския живот и връзката на модерния човек с корена му.
На български език.
Времетраене: 75 мин.

Вход: 8/6 лвева

Soundprophet и Der Hunds - общ концерт

Кога: 25 февруари, 20:00 часа 
Къде:
 Строежа 

След почти едногодишно отсъствие от концертния живот две от най-качествените и обичани български алтърнатив-рок банди се завръщат на сцена. Der Hunds и Soundprophet ще забият в клуб Строежа на 25 февруари, сряда, като и двете групи имат с какво да се похвалят. Der Hunds са готови с нови парчета, а Soundprophet ще представят новия си басист и съвсем топла песен.

Вратите отварят в 20:00, а концертът започва в 22:00.

Вход: 8 лева.

Asian Dub Foundation Sound System

Кога: 26 февруари, 22:00 часа 
Къде: Mixtape 5

На 26.02.2015 г. британците Asian Dub Foundation Sound System (ADF) ще забият в столичния клуб "Mixtape 5". Soundsystem шоуто на групата в състав Jon Pandit (dj), Aktar (mc & dj), LSK (mc) и Sonny Green (mc) ще се случи по покана на Event Zone. Те ще зарадват публиката с всички класически парчета, издадени през годините, както и с изцяло нова продукция от последния им албум „The Signal And The Noise”.

Asian Dub Foundation Sound System означава диджей формат с MC и перкусии. Групата разбива популярното мнение, че "Sound System" е статично изпълнение на dj с помощта на mc. "Саундсистем вариантът на ADF е едно от най-страхотните изпълнения на живо, което ще видите някога", споделят фенове в youtube.

Вход: билети може да намерите в мрежата на ticketlogic.bg на цена от 25 лева. На място билетите ще струват 30 лева.

TRI O FIVE & PREYAH LIVE

Кога: 27 февруари, 23:00 часа 
Къде: Sofia Live Club

Tri O Five и Preyah ще се качат на сцената на Sofia Live Club, заедно с Marten Roberto. Той и WahTony откриха вечерта миналия път с B2B соулфул хаус сет, а сега ще видим какво са подготвили за старт на доброто ни настроение.

Вход: 10 лева. 

"Колега" - театрална постановка

Кога: 28 февруари, 19:00 часа 
Къде: Младежки театър "Николай Бинев"

Колега, не ме занимавай с глупости. Не, този път не става дума за Ъпсурт, а за двама шофьори, които карат маршрутки от сутрин до вечер и дори се мислят за щастливи.

Близо пет години преди да стигнат до сцената, героите се раждат във въображението на Ованес Торосян и Петко Венелинов, които ги развиват с времето (даже превръщат "колегите" в част от личната си комуникация) преди да сглобят историята им в спектакъл. Срещаме ги в момент, когато по лошо стечение на обстоятелствата Митко (Торосян) и Спиро (Венелинов) губят работата си зад волана и изпадат в депресия. Възможно ли е животът им да се промени коренно и през каква трансформация ще преминат? Качваме се в маршрутката и потегляме с тях.

През седмицата ще видим ОЩЕ... 

Кино:

"За хората и мишките"
"Kingsman: Тайните служби"
"Омбре"

Музика:

"София квартет"

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 месец

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.