Следва

Джесика Частейн в рокля H&M Conscious Exclusive на партито на Vanity Fair след Оскарите

Детска София: Център Тацитус със специална изложба за 3 март

Център за работа с деца аутисти Тацитус ще представи празнична изложба на детски...

Events преди 9 години

Център за работа с деца аутисти Тацитус ще представи празнична изложба на детски рисунки по случай 3-ти март. Инициативата дава възможност на децата със специални потребности да изразят себе си и с помощта на специалистите от центъра да подготвят рисунки за Националния празник. Изложбата ще се състои на 26 февруари, четвъртък в център Тацитус. Като втори етап от инициативата рисунките ще бъдат изложени в Българския културен център в Берлин на 2 април – Международен ден на информираност за състоянието аутизъм. Инициативата е на ученика Йордан Лисиков, който повече от 2 години активно помага на центъра и се е заел с организацията на международната изложба, както и с продажбата на детските рисунки. Така освен за популяризиране на тази общественополезна кауза, той съдейства и за събиране на средства за децата от Тацитус.

"Тацитус" е сдружение на родители, специалисти и близки на деца с аутизъм, създадено да се бори за достоен и пълноценен живот на децата.

Състоянието аутизъм е изключително значим социален проблем в световен мащаб, именно затова много институции са все по- ангажирани с това. За да отбележи съпричастност, на 2 април Президентството ще бъде осветено в синьо.
 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?