Следва

Нежност моя

Fashion starter: Каролин Исса

От модел до мениджър консултант и от редактор до моден дизайнер, повтарящата се еволюция на...

All fashion преди 9 години

От модел до мениджър консултант и от редактор до моден дизайнер, повтарящата се еволюция на Каролин Исса е просто забележителна. 37-годишната главен изпълнителен директор и моден директор на базираното в Лондон списание “Tank” и на онлайн изданието “BecauseLondon” притежава природна силно характерна и някак омагьосваща красота. Всъщност, именно високите скули и смесена кръв, съчетаваща сингапурско, ливанско и иранско наследство отвеждат 17-годишната Исса на модните подиуми в Милано, което е и първото й прекрачване през прага на света на модата.

Днес тя е най-известна с вдъхновяващите си улични превъплащения, демонстриращи безупречен стил и вдъхновяващо увлечение към цветове и принтове. И наистина, сред тези, които можем да наречем street style звезди, Каролин със сигурност е една от извънредно любимите. Ние се възхищаваме на способността й да изглежда безупречно и все пак практично, а съвсем наскоро нейният стил беше оценен и от Nordstorm, което й донесе интересна колаборация и собствена линия облекло за престижния ритейлър. 

"Като тийнейджър в един момент осъзнах каква трябва да бъде бъдещата ми кариера. Исках да съм в позиция, където бих могла да имам думата, да взимам решения, и така едно лято кандидатствах в Wharton Business School” спомня си тя. Определено избира работа в противоположния край на спектъра от моделската кариера. С упорити усилия Исса си осигурява позиция в “Marakon”, тъговска фирма, базирана в Ню Йорк, и прекарва почти три години живеейки между Азия, Европа и САЩ. Работи за широк спектър от клиенти, докато на възраст 25 урежда трансфера си в Лондон и започва да се занимава с търговия на дребно.



"В Лондон ме сложиха да работя с Boots (британски фармацевтичен търговец) трябваше да изготвям корпоративна стратегия и аз просто знаех, че това не е най-подходящата работа за мен". С Boots може и да не се е получило за Каролин, но Лондон определено е правилното място за "случайни" срещи, които да променят кариерата и живота на едно младо, при това ефектно и доста талантливо момиче завинаги.

"Срещнах Масуд Голсорки и основателите на Tank и бях напълно вдъхновена. Мислех си, че мога да променя света, защото смятах, че знам всичко и мога да постигна всичко за, примерно, шест месеца, а след това трябваше да рестартирам напълно и да науча всичко от нулата ", шегува се Исса. Повлияна от тази среща веднага напуска работата си и инвестира лични спестявания в малка издателска компания, става акционер и се присъединява към списанието. Присъединяването към “Tank”, определено не е лишено от риск. "На тази възраст, невероятно, но бях по-уверена в себе си, отколкото съм днес. Имах това вродено чувство за доверие, като модел и след това като консултант. Мисля, че моята амбиция е свързана до голяма степен с любопитството ми. Отказвайки се от изключително стабилна, добре платена работа на 25 години, за да започна работа в “Tank” ... Мисля, че винаги съм била от този тип личност, която поема риск и просто живее с него.”



Готовността на Каролин да поема рискове и таланта й за бизнес, не са единстеният й принос към списанието. "Започнах да се занимавам с търговската страна, впоследствие се заех постепенно и с творческата продукция. Стана много естествено и в крайна сметка стигнахме до момента, в който участвам във взимането на всички решения за визията на основните фотосесии. Мисля, че това, което обичам през последните 13 години, откакто съм част от “Tank” е, че тази работа ме предизвиква да правя неща, за които обикновено бих се изразила с плахото: “Не съм квалифицирана”, но ето че имах възможността да ги направя, да се уча в движение.”

Докато метаморфозата на красивата Каролин продължава, тя привлича все повече фотографи, снимащи уличен стил. Каролин бързо осъзнава какъв голям потенциал има това за повишаване имиджа на нейните списания. За силата на своя стил Иса е откровена: "Никога не са ми плащали, за да нося нещо. Винаги съм носила само това, което обичам. Но когато имаш 71 000 последователи в Instagram, осъзнаваш, че е много мощен инструмент, който няма лошо да се използва, стига да се прави с любов и автентичност.”



През февруари 2013 година Исса стартира капсулна колекция обувки в сътрудничество с британската модна марка “LK Bennett”. "Обувките бяха голям хит, когато ги носехме с приятелите ми," казваа тя. Това е първият истински тест за личния й усет за естетика. През септември същата година, когато “Vanity Fair” я включва в своята престижна годишна класация за най-добре облечени, нейния статут на лидер в стила е абсолютно потвърден. Това, заедно с безбройните й снимки, направени от топ фотографи на street style, като Скот Шуман и Томи Тон, отваря още една възможност креативната редакторка да разшири портфолиото си от дейности и да се пробва като дизайнер отново, сега в сътрудничество с Nordstorm.



Исса оценява, че нейната бизнес степен върши доста, при това отлична работа в различните роли в модната индустрия, че й дава “реална представа за бизнеса на модата, разбирането, че в края на деня ти трябва да продаваш неща, да продължаваш да бъдеш креативен." При проектирането на своята колекция стилната икона мисли за нещата, които обича да носи, но също така и за клиента - "В главата ми винаги е изключително активна професионална жена, така че нейният гардероб наистина трябва да работи усилено за нея." Исса залага на класическите, хубави, вечни модели, които имат свойството във всеки момент да изглеждат свежи. "Бях непреклонна в опита да създам гардероб от първа необходимост - вечни, шикозни и елегантни, но разнообразни модели, които могат да се комбинират с това, което вече имаме."

Такъв е и нейният стил - модерен, но същевременно непреходен. Каролин залага на класическите модели, които перфектно се сприятеляват с натоварения й график, като при това винаги успява да вкара нещо много лично, за да се открои от тълпата и да бъде забелязана и уловена от множеството фотографи по модните седмици, например. Майсторка на смелите съчетания и страхотен фин на яркото в цвета и на експресивните щампи, тя е най-добрата глътка усещане за пролет, който можахме да измислим този понеделникщ.

Нека елегантността бъде с нас! Каролин Исса показва... 
























 













More All fashion