Следва

Седмичен ХОРОСКОП - 02.03 – 08.03

Предпразнично: Един ден в една модна редакция

Една модна редакция. Дамска. От пръстите на краката до химикалката... Чаши кафе, задължително, по много...

All About Life преди 9 години

Една модна редакция.
Дамска.
Съвсем.

Сутрини, далеч от ранните. В 10 е добре, все пак сме момичета, които знаят колко важен е сънят за хубостта. Кафето и в малки, по-гoлеми и много големи порцеланови чаши. По много.

Имаме близък вкус, затова и парфюмите ни са сходни. Големите помещения в нашата потайна стара къща носят белега на парфюмни индивидуалности, смесени с тези на кафеените ни предпочитания. На всяко бюро горят свещи. Уютно е, а и добавя ентусиазъм, когато работиш за нейно величество Естетиката!
 





Ден като ден, мислим си днес, и това е така. Отличава го едва доловимото напрежение, както всеки път преди празници. Четири дни са много, разделени, разпилени, без от това идеите ни, както и идеите за реализиране на идеите ни да намаляват. Просто времето притиска, улавяме се, че и ние го мразим, като идолът ни в костюмното изкуство Милена Канонеро.

В центъра на редакционната вселена днес са незаменимият, любим красавец Olympus Pen, с който снимаме почти всичко в последните седмици, капачките, които събираме упорито, защото е прекрасно пластмасата да прави чудеса като помага, и целият график за 7 дни напред, от който за изработка и публикуване чакат поне половин дузина интервюта, десетки авторски материали, десетки по десетки новини от тук и навън.

Красиво е, хаотично е, цветно е. Сутрешните ни процедури по разкрасяване не свършват през целия ден. Чудесно оправдание гримовете ни да са разхвърляни навсякъде, а всяка от нас да знае какво е последното попълнение в козметичния несесер на останалите. Купчини списания, вечно интересни, щом веднъж си ги забравил, много огледала, картини от страшно млади художници. Ред е на нашето старо красиво момиче, бялата красавица в офиса, с която работим често, обличаме й последните архивни неща на стилиста, да видим какво ще се получи. Екстравагантна комбинация, съмнения и одобрения, поне половината от дрехите и аксесоарите ще задържим за стилистичната работа напред във времето.

Избираме точно деветдесет заглавия на книги и ги трупаме на скъпоценна купчина - те са избраните, които ще играят в любимата на всички ни авторска инициатива на екипа, в която 90 дни преди 24 май, всеки ден Споделяме книга с читателите си, за да я споделят те на свой ред с приятел. Обожаваме аромата на книга, нищо не е същото като това. 


Започват "външните" продукции. Заплануваните интервюта се появяват на вратата, често в първо лице единствено число, често придружени. Първо се появява Даниел, сякаш не смее да пристъпи прага на този толкова дамски работен оазис. Пием кафе отново, и нещата тръгват. Важно ни е и винаги ни е било да знаем какво си мислят за нас, жените, те, мъжете. Слушаме го в захлас, диктофонът върши останалото.


 

Междувременно наоколо кръжи любовта. Главно действащо лице във всичко, което ни се случва и което правим. Днес въплатено в любовта на Мартина и Косьо, която не пропускаме да запечатаме за времето, тази капризна величина, като я заснемем от всички възможни ъгли.



Пуска ни любовта... Нагазва ни красотата. На гости пристига с пълен куфар дрехи, защото ще ги покажем в рубриката Стилът на..., топ моделът на Ivet Fashion - Ивета Димитрова.



Материалът, пълен със стилови находки ще покажем веднага след празниците...



Междувременно на сплотяващата маса тече следобедната оперативка...



Чува се силно провикнатото "пиши", защото знаем от опит, че и най-хубавите идеи, ненаписани на белия лист, бягат по фланга. Графиците за след празника се пълнят бързо. Някой се чуди как ще смогнем, ако не почнем изпреварващо отсега. Момичетата се смеят, нище не може да ни уплаши. Колкото повече са задачите, толкова по-добре се получава. Здравословен стрес, му казваме, и го обичаме, защото идеално се справя със задачата да ни държи живи.



Не намираме селфитата за демоде. Правим ги с винтидж бижуто Olympus Pen, влизат в архива, и всеки тръгва по задачи. В редакцията е свършила захарта. За кафето няма такъв вариант. Винаги има десетки таблетки Lavazza наоколо. Хукваме за захар, следващият герой в нашата приказка го предпочита сладко...

Осигуряваме сладкото, и ни е захарно на сетивата, душите, сърцата. 

Един ден на сладост. Една женска редакция. С много кофеин, снимки, герои, селфита, емоции. Перфектният ден.



 

 

More from View Sofia

More All About Life