Следва

Техно фестивалът на Балканите: SOLAR EASTER TRINITY v.4

10 причини да не изхвърлиш телевизора и тази седмица

В продължение на 17 години, американският дървосекач Шон Ван работи за руска дърводобивна компания в едно от най-негостоприемните места на света...

Events преди 9 години

Ски-бягане, Световно първенство: 15 км (мъже)

Eurosport, 25 февруари, 19:15 часа 

Гостоприемният Сибир: Приемаш или мълчиш

Discovery Channel, 25 февруари, 22:00 часа 

В продължение на 17 години, американският дървосекач Шон Ван работи за руска дърводобивна компания в едно от най-негостоприемните места на света. След дълга борба с остарели машини и наследенo напрежениe от Студената война, Шон решава, че е време не той да работи за руснаците, а те за него. В "Гостоприемният Сибир" Шон рискува всичко, за да развие собствения си бизнес. Американският дърводобив страда от рецесия, правителствени ограничения и високи цени на горивата, докато Русия е пълна с перспективи. Шон се надява да стане господар на съдбата си в рамките на три месеца.

Нито едното: Каквото се изкачва 

National Geographic, 26 февруари, 23:30 часа 

В предаването, Тим Шоу анализира физиката и инженерната наука зад серия от забележителни експерименти и техните смайващи резултати. Той поставя под въпрос нашите възприятия, за да илюстрира чудесата на науката. От това да приготви закуска с вестник и закачалка до задействането на машина за изстрелване с най-обикновени съставки за печене, неконвенционалният подход на Шоу към науката и инженерството, в комбинация с интереактивни експерименти с минувачи по улицата, ще те изумят и наелектризират... буквално.

Бойният клуб на Джейми и Джими

24Kitchen, 27 февруари, 20:15 часа 

Джейми Оливър и Джими Дохърти са приятели от детството, които винаги са споделяли обща страст към добрата храна. Това е причината, вече пораснали, да се завърнат у дома, в Есекс, и да отворят свое подвижно кафене в покрайнините на Саутенд Пиър.

В „Бойният клуб на Джейми и Джими“ ще има вкусна храна, представена от Джейми, малко теория за храната, дадена от Джими и много смях с приятели, сред които Гуинет Полтроу, Алън Кар, Гари Барлоу и Джонатан Рос.

Всяка седмица Джими и Джейми се отправят на пътешествие през цяла Европа, за да представят смело британската кухня пред тази на европейските си съседи.

Двамата приятели ще се пробват да поиграят с французите на собствената им игра – правенето на сирена, ще проверят дали английските наденички са по-добри от немските, ще сравнят английската бира с белгийската, а в Италия се забъркват с „кръстниците“ на десертите.

Вероотстъпници: Изгнаниците

TLC, 27, февруари, 14:00 часа 

TLC разкрива живота в религиозните общности с поредицата „Вероотстъпници”. Поучителните епизоди представят историите на осем млади мъже и жени, които по собствена воля или по принуда се опитват да започнат нов живот извън фундаменталистката Църква на Исус Христос на светиите от последните дни. Религиозната общност е известна като една от най-потайните в Америка има над 11000 последователи.

IQ на убиец: Лъв срещу хиена

Animal Planet, 28 февруари, 11:55 часа 

Хиени и лъвове са изправени едни срещу други в поредица от вълнуващи, забавни и новаторски пъзели и изпитания. Разберете кои са най-умните хищници.

"Ръка за милиони", спортна драма, САЩ, 2014

HBO, 28 февруари, 19:00 часа 

Джей Би Бърнстайн е бил сред успешните спортни мениджър, но сега трудно успява да си проправи път сред големите нови имена. Той и партньорът му Аш ще трябва да приключат с бизнеса си, ако не измислят някаква нова стратегия бързо. Една вечер, докато гледа игра по крикет по индийска телевизия, на Джей Би му хрумва радикална идея – защо да не потърси новите големи имена в американския бейзбол сред индийските крикет играчи? Така той се отправя за Бомбай и организира националното състезание „Ръка за милион долара“, на което се явяват 40 хил. Ентусиасти. Накрай са избрани двама 18-годишни финалисти – Ринку и Динеш. Тримата заминават за САЩ, където следващата крачка е по-трудна – момчетата да подпишат с някои от големите отбори в лигата.

Невероятните приумици на Джеймс Мей

Viasat Explore, 01 март, 14:35 часа 

Виждали сме Джеймс Мей да кара какви ли не страхотни коли, но в тази документална поредица той ще се пробва с превозни средства, които са малко по-различни от обичайните модели в „Топ Гиър”. Това са: аероавтомобил (легендарната „летяща кола” от 50-те години), каращ Джеймс да се чуди доколко такива летящи коли ще спомогнат за намаляване на задръстванията по пътищата; руски екраноплан; и дори ракетна раница, да летиш с каквато се оказва голям риск. Роботи, киборги, бионични хора… Виждали сме ги във филмите, но има ли ги вече в действителност? Джеймс анализира възможностите за съчетаването на човек и машина с помощта на Робокоп жена и бионични импланти. Наистина ли е безсмислено да се противопоставяме на всичко това? Накрая Джеймс разглежда въпроса за състоянието на източниците ни на енергия през последното столетие. Пътуване до Мексико му дава възможност да разбере как автомобил може да бъде задвижван само от въздух, а също и дали решението за енергийната криза не е „извън нашия свят”.

Истинската Бяла кралица и нейните съперници

Viasat History, 02 март, 19:05 часа

Известният историк и автор Филипа Грегъри разкрива истинските истории на три жени, които са преминали през предателствата и кръвопролитията на династичния конфликт, известен като Войната на розите. Грегъри твърди, че е невъзможно този несигурен и определящ момент в английската история да бъде разбран, без да се вникне в същността на жените, които са били в центъра на семейните войни, разкъсващи аристокрацията. Те са били също толкова важни, колкото и кралете и благородниците, върху които обичайно се съсредоточава историята. Това е била битка между роднини, не държави, и верността, бунтовете, заговорите и предателствата на тези жени са имали решаваща роля при формирането на историята на Англия.

Тери Пратчет и заплахата от изчезване

Viasat Nature, 03 март, 21:55 часа 

Преди две десетилетия най-продаваният автор – Сър Тери Пратчет – се сблъсква с променящо живота преживяване в джунглите на Борнео, където той се среща с диви орангутани. Днес, страдащ от болестта на Алцхаймер, той решава да предприеме едно последно приключение – да се завърне в джунглите и да разкрие какво крие бъдещето за този застрашен вид. Като проучва местните улични пазари, където се продават тези прекрасни примати, и в разговора си с д-р Бируте Галдикас – световен специалист по орангутаните – Тери научава за нова заплаха, която може да ги доведе до прага на изчезването. Но преустановяването на изчезването на орангутаните няма да бъде лесно, също както и пътешествието на Тери, тъй като неговата болест на Алцхаймер прави пътуването едно невероятно предизвикателство – както физически, така и психически. Размишлявайки върху ролята на човешкия род в унищожаването на този вид, той трябва да помисли и за собственото си дегенеративно заболяване, което дори местният племенен шаман не може да излекува.

More from View Sofia

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 2 дни

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?