Следва

Art Act: Кралицата на костюма Милена Канонеро

LFW: Paul Smith есен/зима 2015

За есенно-зимния сезон, сър Пол Смит отново концентрира вниманието си към дрехите с...

All fashion преди 9 години

За есенно-зимния сезон, сър Пол Смит отново концентрира вниманието си към дрехите с мъжко внушение и кройка, като главно действащо лице в момичешкия гардероб.

Изобилие от костюми с панталон и и широки кройки, карирани палта и вариации на тема рокля-риза.

Момичета като момчета, и даже на като момчета, а като техните бащи и дядовци - Paul Smith не успя да хвърли бомбата на неочакваното на Седмицата на модата в Лондон. И все пак, мацките в мъжки костюм винаги са достатъчно интересни, да не кажем и повече, отколкото представителите на условно «силния пол», от чиито гардероб именно са взети одеянията им. Широките панталони, особено скроени, още по-силно подчертават стройните момичешки крака и тънки кръстчета; за същото работят и саката с квадратни рамене, и палтата, поне с размер по-големи, отколкото може да побере скалата на размерите, и сериозните «работни» гащеризони.







А за това колко много отиват на жени мъжките ризи, надали е нужно изобщо да се говори - с това прекрасно са наясно всички, които още от ранна утрин, скачайки от леглото, обличат вместо анцуг и тениска, ризата на гаджето си. Не забравя за това и Пол Смит: той показва едва няколко рокли, изцяло в познатия силует - от най-прости до по-изчанчени в кройката, но пак силно повлияни от внушението за сила, категоричност, простота.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.