Следва

Най-запомнящите се моменти от музикалните награди Брит

От любов към големия екран: какво ново в киното в заглавия и трейлъри

Когато не става въпрос за кино, става въпрос за много кино. И след като режисьори, актьори, сценаристи и въобще цялата кино гилдия, обраха тазгодишните златни Оскари...

Movies & TV преди 9 години

Когато не става въпрос за кино, става въпрос за много кино. И след като режисьори, актьори, сценаристи и въобще цялата кино гилдия, обраха тазгодишните златни Оскари, е време да на насочим вниманието си, или по-скоро да продължим да го насочваме, към новите заглавия, с които отново да запълваме свободното си време. 

А такова има в изобилие, особено когато предстои малка почивка. Затова какъв по-добър начин за пълноценно разпускане, когато искаме да напуснем уюта на домашната обстановка, освен да я заменим с големия киносалон? Ще го направим с право, защото кино емоциите още не ни пускат, след тържествената церемония. Докато чакаме обаче за новите премиери, както вече казахме, ще обърнем внимание на трейлърите им и ще продължим да слушаме отново изпълнението на Лейди Гага, която буквално отвлече вниманието от съществената част по връчване на статуетки. Но това е Гага все пак, а и признаваме си, беше красиво.

Ще си припомним и какво сме пропуснали (Trailer1, railer2, Trailer3, Trailer4), за да поправим грешката и... ето, че е време за:

"Търсачът" ("The Water Diviner")

Актьорите: Ръсел Кроу, Жаклин Маккензи, Дениз Акдениз, Раян Кор, Джем Ялмъз, Исабел Лукас, Олга Куриленко, Джей Кортни, Ейлмъз Ердоган

Режисьорът: Ръсел Кроу

Сюжетът: Носителят на „Оскар” Ръсел Кроу („Гладиатор”, „Красив ум”) и Олга Куриленко („Забвение”, „Спектър на утехата”) са големите звезди в „Търсачът” - епично приключение, чието действие се развива през 1919 г., четири години след кървавата битка при Галиполи в Турция през Първата световна война.

Австралийският фермер Конър (Кроу) заминава за Истанбул, за да търси информация за синовете си, изчезнали по време на битката. По време на престоя си се влюбва в красивата собственичка на хотела, в който е отседнал - Айше (Куриленко). Въоръжен единствено с надеждата си и с помощта на турски офицер, Конър се отправя на пътешествие в търсене на истината за съдбата на синовете си...

„Търсачът” е една необикновена история за любов, вяра и героизъм.

Премиерата: 27 февруари (България)

  





"Несломен" ("Unbroken")

Актьорите: Домнал Глийсън, Моргън Грифин, Люк Тредауей, Алекс Ръсел, Гарет Хедлънд, Джак О'Конъл, Фин Уитрок, Джон Магаро, Софи Дала, Спенсър Лофранко

Режисьорът: Анджелина Джоли

Сюжетът: Носителката на “Оскар“ Анджелина Джоли е режисьор и продуцент на НЕСЛОМЕН, епична драма, проследяваща невероятния живот на олимпийския и военен герой Луис “Луи“ Замперини (Джак О’Конъл). Той, заедно с двама други членове на екипажа, оцелява на сал в продължение на 47 дни след почти фатална самолетна катастрофа по време на Втората световна война, но е пленен от японския флот и е изпратен във военнопленнически лагер.

Създаден по адаптация на ползващия се с огромна популярност роман на Лора Хиленбранд “Сийбискит: американската легенда“, НЕСЛОМЕН представя на големия екран невероятната и вдъхновяваща история на Замперини за издръжливостта и силата на човешкия дух.

Премиерата: 27 февруари (България)

 

 "Досието Петров"

Актьорите: Цветана Манева, Богдан Глишев, Георги Новаков, Йосиф Шамли, Станка Калчева, Анжела Недялкова, Луиза Григорова, Малин Кръстев, Михаил Билалов, Христо Шопов, Ана Пападопулу, Радина Кърджилова, Стефан Данаилов, Деян Донков, Валери Йорданов, Валентин Ганев

Режисьорът: Георги Балабанов

Сюжетът: „Досието Петров” е грабваща история за промените в България, която започва в края на 80-те и завършва в наши дни.

През последните години на комунизма един театрален актьор, Александър Петров, получава забрана да играе в театъра. Когато след падането на режима той отново може да стъпи на сцената, негов стар приятел и виден бизнесмен му дава шанс да работи за изчистване на държавното управление от тъмната сянка на комунизма.

В този период на хищническо първоначално натрупване, на брутално насилие и войни между групировки, на кредитни милионери и банкови фалити, Марков предлага на Александър Петров да застане начело на нова политическа партия, която ще спаси страната...

Премиерата: 06 март (България)

"Трасьори" ("Tracers ")

Актьорите: Рафи Гаврон, Мари Авгеропулос, Скот Джонсън, Тейлър Лаутнър, Адам Рейнър, Сам Медина, Доа Моа, Андрю Елвис Милър, Лучано Акуна-мл.

Режисьорът: Даниел Бенмур 

Сюжетът: Скоростен екшън-трилър. Лаутнър се превъплъщава в образа на куриера Кам, който се опитва да събере достатъчно пари, за да води стабилен живот в Ню Йорк Сити. Но след серия от злощастни събития се превръща в мишена на местната мафия.

Принуден да се крие за да опази живота си, Кам попада по случайност в света на младите момчета, които практикуват паркур. Този напълно нов за него свят не само ще му предостави нужните качества, за да се пребори с враговете си, но и ще го запознае с привлекателно момиче с мистериозно минало.

Премиерата: 06 март (България)

More Movies & TV