Следва

Chanel по време на криза

Какво да облечем в Новогодишната нощ

В очакване сме на веселия и обнадеждаващ празник – Нова Година. Това винаги е свързано с приятна празнична суета и добро...

All fashion преди 15 години

В очакване сме на веселия и обнадеждаващ празник – Нова Година. Това винаги е свързано с приятна празнична суета и добро настроение, с трапеза и шампанско, с красиви фойерверки и танци до зори. Нова Година – това е отброяване на часа и подаръци под елхата, разноцветна украса и ярки карнавални костюми. Но най-актуалният въпрос в тези дни е: Какво да облечем в Новогодишната нощ? Еднозначен отговор няма, но има няколко препоръки, които ако не решат проблема, то могат да улеснят решението му.

Съгласно източния календар, 2009 г. ще премине под знака на Бика. Съответно в тоалета трябва да има нещо жълто, кафеникаво, златисто, пурпурно, светлосиньо, сребърно и всевъзможни техни варианти и отенъци. Желателно е облеклото, неговата украса и аксесоарите да са изработени от естествени материали и тъкани: пера, пух, кожа, памук, седеф, дърво..... Бикът настоява за сериозен подбор на украшенията за празничната нощ. Затова разни скъпоценни бижута са актуални по този повод. Накити от злато, сребро, мед, платина, идеално ще допълнят празничния тоалет, както и полускъпоценните камъни в жълто – берил, хиацинт, пирит, сапфир, тигрово око, топаз, турмалин, цитрин, кехлибар, яспис.

Камъните може да се съобразят и със зодиакалния знак. Бикът не обича дрънкулки и бутафории.

Безспорно, винаги е приятно да посрещнеш Новата година в нова рокля. Затова е хубаво да помислиш за вечерен тоалет. Въпреки че Бика е практичен и не много взискателен към избора на облекло, дамите е необходимо да са с нов вечерен тоалет. Що се касае за мъжете, те могат да се възползват от дрехите, които имат, без да се затрудняват в търсенето на нов костюм, достатъчно е само да се обърнат към аксесоарите: вратовръзки, кърпички и др., които да съответстват на цветовете на настъпващата година.

Роклята, предназначена за посрещане на Новата година, трябва да е не само нова, но и удобна, отговаряща на особеностите на фигурата, т.е. практична и елегантна. Не забравяй при избора на тоалета си да отчетеш освен настроението си и мястото на празнуване.




Новогодишен светски прием, бал, банкет
Идеално подхожда дълга рокля с открити рамене и ръце. Цветът й да е умерен, а материалът – скъп и изискан. На фона на еднообразието и приличащите си вечерни тоалети може да избереш нещо асиметрично – да е открито само едното рамо или долната част да е събрана от едната страна. Този фасон се отличава с особена изисканост и изглежда твърде сексуално.
С такава рокля превъзходно се съчетават обеци. Избери не твърде дълги и не твърде големи и тогава нищо няма да отвлича вниманието от линията на шията. Брошка с големи размери, закрепена на рамото и съчетана с модела на роклята– това изглежда стилно и привлича вниманието към лицето. Отлично допълнение към такъв асиметричен фасон на роклята може да са гривни, особено ако се носят на оголената ръка – така се уравновесява късия или дългия ръкав на другата ръка и се подчертава асиметричния дизайн. Ако роклята е без ръкави, гривните може да се носят на всяка китка.




Най-популярния начин за посрещане на Нова година
За ресторант, събиране, нощен клуб, арт-салон, подходящото облекло си има специално название – коктейлна рокля. Обикновено дължината й е няколко сантиметра над или под коляното с открити ръце и рамене. За такава рокля се използват не много скъпи тъкани, но не и най-евтините. Актуални платове са трикотажен атлаз и полупрозрачен шифон. И класическата черна рокля е в този стил. Гарнитурите не трябва да са много – изисква се умереност. За гарнитура може да се използват пера, малки волани с графична форма, шалове-наметки, златна апликация върху черно кадифе, коприна или атлаз. Необходимо допълнение е черен чорапогащник, може и непрозрачен.




Новогодишна корпоративна вечеря
Най-главното в облеклото – умереност и акуратност. Роклята не трябва да е твърде сексуална и сложна. Най-добрият избор – тясна рокля, средна дължина. Такава рокля е много удобна и може да се получи много красив тоалет – тясна рокля по тялото с голи рамене и ръце, дълги ръкавици, дълъг гердан и обувки на тънък висок ток. Също можеш да избереш красива блузка с пола обикновена кройка или обратно, пола с оригинална кройка и копринена блуза. Аксесоарите се подбират не само отчитайки фасона и цвета на роклята, но и най-главното според твоя цвят на кожата. Иначе ще се получи безупречно подбран ансамбъл, който не ти отива. Може красиво да завържеш на врата неголямо шалче и гривна на ръката, съвпадаща с цвета на роклята. Можеш да използваш перлена огърлица и обеци.




Ако празнуваш у дома
Ако посрещаш Новата година в семеен кръг, помисли за практично и удобно облекло. Великолепно решение в тази ситуация са костюм с панталон или права и удобна рокля. В днешно време никой не рискува да оспорва достойнствата на костюма като самостоятелна модна единица. Никога костюмът не е бил така многолик и актуален. На ход са и любимите аксесоари – брошки, колани с големи катарами, златни украшения и масивни гривни. Дори ако чантата или обувките рискуват да отвлекат вниманието – главното е да се съобразиш с цялостния силует.




На дискотека с приятели – стилно, екстравагантно облекло
В този случай неочакваните експерименти се приветстват. Всички най-ярки модели на сезона може да използваш в облеклото си. Например, много широк колан – корсет от кожа или лак. Друг начин – това са къси панталони с плътен чорапогащник и високи ботуши. Късите панталони уверено преминаха от летния в есенно-зимния сезон и продължават да са модни и популярни, представлявайки добра алтернатива на късата пола. В хладните зимни дни късите панталони е най-добре да се носят с топли чорапогащници, калцуни. От обувките отдай предпочитание на високи ботуши или боти. Няма ограничения при съчетанието на късите панталони с други неща от гардероба. Това може да са пуловер в спортен стил, атлазена блузка, класическа жилетка или къс жакет. Главното е да ти е комфортно и топло.




Новогодишен карнавал
Можеш да се преобразиш изцяло. Карнавалните костюми носят духа на други епохи и страни, на приказки и филми. Дай воля на фантазията си. Кой е любимия ти стил – барок, рококо или класицизъм? Карнавалният костюм ще ти позволи да го почустваш. Искаш да си цар или хан. При това можеш да превърнеш гостите си в придворни, исторически герои, персонажи от приказки и анимационни филми. Както виждаш идеите и вариантите са много, добре е да дадеш воля на фантазията си, а също да отделиш време за снимки, за да може после да си спомняш и да се похвалиш на приятели.

Главното е, новогодишното облекло да подчертае всички достойнства и да скрие недостатъците.

За да подчертаеш женствените си извивки и да направиш фигурата стройна, най-добре е роклята да е от лека тъкан с презрамки, при това долната част да бъде скроена по коса линия. За идеална форма на гърдите ще помогне поддържащ или увеличаващ сутиен.

Рокля, прилепнала към талията и разширяваща се надолу, позволява да се намали обема на бедрата. Обаче долната част не трябва да е твърде широка, защото това зрително ще добави излишни килограми. За горната част идеално е или дълбоко деколте, или голи рамене.

Стройност и изящност ще придадеш на фигурата си с рокля прилепнала непосредствено под гърдите. Този ефект помага да се постигнат вертикални гънки, които падат свободно надолу.

Широките рамене може да се скрият с помощта на рокля от шифон с широки ръкави и свободна долна част. Също раменете може да се драпират с тежка тъкан и украшения.

Що се отнася до роклите в стил Ампир, то тези модели благодарение на високата талия, са способни зрително да увеличат ръста. В този случай са необходими обувки на висок ток. Обърни внимание на кройката на долната част, така че да не е твърде широка. Такава рокля трябва само леко да подчертава линията на бедрата.
Щастлива Нова година, любов, щастие, привлекателност и най-главното – бъди красива и напълно уверена в своята очарователност!!!

More from View Sofia

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 2 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 21 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.