Следва

Sofia Film Fest за 19-ти пореден път или най-доброто от родното и чуждестранно кино

Men's Exhibit: Уес Андерсън в обещаваща колаборация с Prada

Номинираният за Оскар режисьор Уес Андерсън, чието сътрудничество с невероятната...

People of art преди 9 години

Номинираният за Оскар режисьор Уес Андерсън, чието сътрудничество с невероятната Милена Канонерo й донесе четвърти Оскар за общата им работа над филма "Гранд Хотел Будапеща", проектира бар за новото Пространство за изкуство на Prada. Режисьорът и дългогодишен сътрудник на марката ще създаде пространство, вдъхновено от класическите италиански кафенета, за откриването на новото пространство на Fondazione Prada през май тази година.

Уес Андерсън продължава креативната си връзка с италианския моден гигант Prada. Режисьорът направи късометражния филм “Castello Cavalcanti”, в който участва звездата Джейсън Шварцман като безочлив рали състезател, а филмът смесва неподражаемия стил на режисьора с експерименталната естетика на марката. Също така сътвори рекламната кампания за аромата Candy, в която участва Леа Сейду като колоритна кокетка в средата на игрив любовен триъгълник.



Сега, Андерсън предизвиква дизайнерските си умения като прави крачка напред, създавайки бар в Fondazione Prada, ново постоянно пространство за изкуството, което има за цел да запълни липсата на достатъчно пространства за съвременното изкуство в Милано. Барът ще пресъздава атмосферата и стила на класическо миланско кафене, но с всички интимни подробности и внимание към детайла, характерни за филм от Уес Андерсън.

Роман Полански също ще даде своя принос към Центъра, като представи вдъхновенията, които стоят зад неговите филми в нова документална лента със серия прожекции за откриването на Fondazione Prada. Самото пространство ще разполага със сменящи се изложби на знаменити куратори, писатели, художници и режисьори.

Архитекта Рем Кулхас, както вече съобщихме, проектира новото арт пространство, като го съчетава със съществуващите сгради, включително дестилерия от 1900-ата година с три нови структури, които общо правят над 118 000 квадратни метра площ, посветена единствено на съвременното изкуство. Новото място ще отвори врати на 9 май, точно навреме за да посрещне 20-те милиона посетители, които се очакват в града за Expo Milano 2015.


 

  “Castello Cavalcanti”

More People of art

Болшой театър премахна имената на противниците на "спецоперацията" от афишите за предстоящия сезон

People of art преди 6 месеца

Директорът на Болшой театър Владимир Урин даде интервю за "Российская газета" и заяви, че спектакли на режисьори, които са се противопоставили на руската "спецална военна операция" в Украйна, се премахват от репертоара на театъра