Следва

Сутрин в 7 точно - из работния тефтер на Гарaнс Доре

Chanel по време на криза

Никой не е защитен по време на криза. Това доказва и брандът за луксозни стоки "Шанел". Преди дни френската модна къща обяви...

All fashion преди 15 години

Никой не е защитен по време на криза. Това доказва и брандът за луксозни стоки "Шанел". Преди дни френската модна къща обяви, че ще съкрати около 200 човека персонал, което се равнява на около 10 процента от екипа им. Само 15 ще са освободените продавач-консултанти от бутика на "Шанел" на ул. Камбон в сърцето на Париж. Друга голяма част от съкратените ще бъдат и наетите с временен договор и част от обслужващия персонал.

Много финансови експерти предричаха, че кризата няма да засегне луксозния сектор, но ето, че символът на лукса по света опроверга прогнозите с действията си. Това е най-голямата криза за френската марка след затварянето на бутиците й в Париж по време на Войната през 1939 година. Това не е добра новина за почитателите на класическите чанти с метална верижка и костюмите от туид.

Въпреки кризата, ние смятаме, че това няма да е краят на "Шанел". Лейбълът ще продължава да ни радва и да ни кара да мечтаем и благоговеем. И все пак стана ясно, че дори и "големите" могат да пострадат.

More from View Sofia

More All fashion