Следва

Пълната пролетно-лятна колекция на M&S – пищна, пъстра и много приятна

MFW: MaxMara, есен/зима 2015

Мерилин Монро, най-прочутата блондинка на XX век, продължава да вдъхновява...

All fashion преди 9 години

Мерилин Монро, най-прочутата блондинка на XX век, продължава да вдъхновява наред - и нас, момичетата, и модните дизайнери. Поредно доказателство за това е новата колекция на MaxMara.

Поли току до под коляното, тесни талии, бюстиета, закачени за рамото само с тънки презрамчици, и прозиращи под много тънки блузки - това са повечето ансамбли на MaxMara за есен 2015-а, посветени на звездната холивудска блондинка, отдавна превърнала се в класика. За тяхна чест, дизайнерите на марката не просто усвояват познатите на всеки клишета, свързани с името на Мерилин Монро, но се опитват да погледнат на същността й от друг аспект.

Освен акцентът на талията, тясната линия на бедрото, белите коси и червени устни /които на практика тук отсъстват - визажистите гримират моделите доста по-естествено/, и прочее външни атрибути на уверената в себе си жена, и готов секс-символ, в актрисата има и още нещо. Ум, който упорито се крие зад перхидролените къдрици, пълна беззащитност и чувствителност - за никого не е тайна, че в последните години Монро се бори с депресии и емоционални проблеми. Обръщайки се към тази страна на нейната личност, дизайнерите на MaхMara включват в колекцията уютни обемни палта, в които моделите сякаш се крият, за да се спасят в меките гънки от тежестта на тревоги и вълнения.



Впрочем, есенните момичета на MaxMara далеч не са така чупливи. През 2015 година, за разлика от 50-те години на миналия век, дамите не е задължително да се преструват на слаби и глупави, не е задължително винаги да са в настроение и вечно очарователни. Затова и тези момичета в стегнати рокли и пуловерчета, меки палта и женствени поли уверено крачат по подуима с жестоко секси очила, стегнатите блузки периодично се сменят с обемни пуловери, а ръцете са кръстосани решително на гърдите.

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 10 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.