Следва

MFW: Fendi, есен/зима 2015

Б като Библия, Б като Блог

Ако не сме тръгнали да търсим кафе “Le Comptoir” никога няма да го намерим, то е добре скрито на...

All fashion преди 9 години

Пътуване във времето

Повече от 30 години, бившият студент по кино в Нюйоркския университет, Robert Herman обикля улиците на Ню Йорк със своя фотоапарат, за да снима забележителностите и хората в градския си дом. Проектът, заснет между 1978-2005 година носи простичкото име “The New Yorkers” и включва откровени снимки, документиращи значителните промени, които градът претърпява през годините, за да се превърне в Метрополита, който познаваме днес. Много от снимките изобразяват оживения живот и енергията, които са определяли Ню Йорк през 70-те и 80-те години - силен, шумен, обсипан с цветни графити, толкова опасен, колкото и вълнуващ. Според фотографа "Тези снимки разказват автентичната история на Ню Йорк. Не поредица от клишета за небостъргачи, а истински нюйоркчани, живеещи и работещи в квартала си. Ню Йорк, който видях, не беше бляскавото място, изобразено в модни списания или холивудски филми. Ню Йорк е животът на пренебрегваните, анонимни хора, които се борят, за да издържат в този суров оживен град.”











ny.curbed.com

Закачливо свежи











В духа на пролетта любими са ни тези аутфити, които се постигат лесно, сякаш без много да му мислим и без усилие. Тези, които перфектно съчетават всички основни елементи от гардероба на едно градско момиче. Взимаме задължителната за сезона раирана блуза, защото е толкова класическа и винаги изглежда шик без усилие. Любимото изтъркано яке от деним, което без усилие можем да сложим върху рокля или да завържем на кръста за свежа градска визия. Комбинираме със секси скъсани скини дънки, които без съмнение ти се намират, и накрая добавяме любимите си аксесоари за чуден свеж завършек.

sincerelyjules.com

Малко по-различно кафе в Париж















Ако не сме тръгнали да търсим кафе “Le Comptoir” никога няма да го намерим, то е добре скрито на немаркирана уличка, с непретенциозна купчина боклуци и деформирана неонова стрелка, която е едиснтвеното доказателство за това, което ни чака зад тази мръсна желязна врата. “Le Comptoir” е ръждясало царство на цвят и светлина. Част коктейл бар, част магазин за кафе, част бивша подземна революционна заседателна зала - това е напоено със слънце място, посветено на творчеството и креативността. Тази атмосфера е нещо повече от обикновена престореност, това е музей на гето културата, който защитава творческите гласове като често на това място, се организират кино прожекции, изложби, конференции, семинари, фотосесии и вечери с танци. Освен това е супер готино просто да излезеш с приятели в това бохо царство. И да се позаседиш...

http://www.theglamourai.com/

Забавни на сърца

Обсипваме ноктите си с малки червени сърца, много лесни и много забавни, идващи точно навреме за да ни заредят със закачливо пролетно настроение.


Ще ни трябват:
Ножици, стикерна хартия, червен лак за нокти, безцветен лак за нокти



Как да ги направим:

Нарязваме хартията на квадратчета, сгъваме я наполовина и изрязваме малки сърца.



Слагаме стикерите на ноктите и притискаме силно.



Запълваме сърцата с червен лак



Махаме лентичката докато червеният лак за нокти е все още мокър, оставяме го да изсъхне напълно и след това слагаме безцветния отгоре, и готово.



theclothes.blogspot.com

Абаносови портрети











Известна със своите фотографии и видео инсталации, преди около пет години Лорна Симпсън започва да рисува. От това ново и вдъхновяващо нейно занимание се раждат безброй портрети, предимно на жени от афроамерикански произход. Произведенията й са свидетелства за красотата, проучвания на образа и идентичността. И наистина има нещо истински красиво в тези портрети, независимо дали са реални или въображаеми. Дори и ако лицето, изобразено на тях, е плод на въображението на художника то отразява нещо за неговата личност.

missmoss.co.za
 

More from View Sofia

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.